Herkenbare genen….

Soms zie je opeens dingen bij je kinderen, althans ik wel bij mijn kind en ook kleinkinderen waarvan ik denk……..dat hebben ze van mij.
En soms zijn ze daar niet blij mee haha, ja wat doe je er aan hé je krijgt het gratis voor niks mee als je geboren wordt.

Zoals bij mijn zoon die net als ik echt wel heel vaak buiten moet zijn om een kleurtje te krijgen en ook kleinkind 1 heeft zo’n licht huidje. Terwijl zijn vrouw maar in de zon hoeft te zitten of ze heeft al een kleurtje. En mijn ex had dat ook, die zat nooit in de zon en was toch gauw verkleurd.
Die huid hebben ze dus van mij en zoonlief is daar niet altijd blij mee dat is snel verbrand in plaats van bruin wordt. Doordat ik heel veel buiten ben zijn de onbedekte stukken van mijn huid wel aardig verkleurd. En waar ze wel blij mee zijn de duidelijke blauwe ogen uit onze familie.
En KD een heeft lange tenen, de tenen naast haar grote teen zijn langer dan de rest, dat heeft mijn zoon ook maar KD 2 heeft het niet.
Toen KD 1 geboren was zei ik het meteen, geen twijfel hoor dat is er een van jou haha..
En dat komt dan niet van mijn kant hoor want ik heb dat niet. Die komen uit de familie van zijn vader. Wij noemden dat altijd jubeltenen. Hij kan me dus niet overal de schuld van geven.
Bij het opzoeken van een plaatje las ik dit over als de tweede teen groter is dan de grote teen:

Tweede teen

Hoe langer je tweede teen is, hoe beter je kan functioneren als leider. Je bent dynamisch en vindingrijk, maar je verlangen om dingen gedaan te krijgen, kan omslaan in bazigheid.

Dat zal ik hem eens vertellen dat het eigenlijk heel positief is 😉 😉
Ach ja zo gaan die dingen.
Vandaag zaten we heerlijk in de tuin, zoonlief had een dag vrij en dan is ie net als ik, hij kan niet goed stil zitten en ging met dit hete weer de heg snoeien en het afval opruimen.

Ik herkende dat wel. Vanavond zat ik in de tuin na het eten en ging ik ook weer van alles lopen doen, plantjes opbinden, wat onkruid weghalen.
Het is ook een mooi idee eigenlijk al is niet iedereen er tevreden mee dat we daar nog niks over hebben te zeggen en het een verrassing is hoe het uitpakt. En daar doen we het maar mee toch.
Persoonlijk ben ik blij een aantal eigenschappen van mijn moeder geërfd te hebben, ook dingen waar ik me bij haar wel eens aan ergerde maar bij mezelf zo herken nu. En het nog leuk vind ook, Zo geven we allemaal onze genen weer door aan de volgende generaties.

11 gedachten over “Herkenbare genen….

 1. Mijn kinderen hebben veel eigenschappen van mijn man. Dat zijn juist de eigenschappen die ik mis, zoals: veel geduld, ze denken eerst en doen dan,
  Qua uiterlijk lijkt de oudste op mij en de jongste op mijn man.
  De kleinkinderen zijn een mengeling maar de jongste kleinzoon, lijkt zowel uiterlijk als qua karakter, sprekend op mijn jongste dochter, zijn tante!

 2. Het is heel leuk om te zien hoe iemand zich ontwikkelt. Ik was naar aanleiding van de reünie die ik laatst had met familie van mijn moeder bij mijn oudste neef en zijn vrouw op bezoek. Zo’n lief stel. En ik zag in hem opeens dingen van zijn vader, maar ook van zijn moeder (de halfzus van mijn moeder) terug. Een mooie mix vond ik dat, want dat waren ook mooie mensen!

 3. Mijn tweede teen is ook langer maar ik ben absoluut geen leider, maar wel een hele goede teamspeler dus het tweede deel van de omschrijving klopt zeker ik maak graag dingen af en verwacht dat ook van anderen eigenlijk.
  Steeds vaker hoor ik mijn moeder als ik mezelf hoor praten en dingen zeg die zij ook zei.

 4. O ja herkenbaar, Mijn oudste kleindochter is twee druppels water zoals ik vroeger was, Inge is een mengeling van Henk en mij en zij heeft kans gezien van ons beiden de beste eigenschappen mee te pakken. 😉
  Zijn geduld, mijn empathie, zijn rust, improvisatietalent enz… en dat versterkt elkaar dan natuurlijk.

   1. Maar lang niet alles, mijn twee kregen toch dezelfde opvoeding maar ze hebben zéér verschillende kwaliteiten. De één een zeer hoog EQ en de ander een zeer hoog IQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s