Zo dom als een koe…..

Ja dat wordt wel eens beweerd maar koeien zijn helemaal niet zo dom. Zeker niet de koeien die ik vanmiddag tegen kwam.
Zij waren lekker aan het pootje baden in de sloot met het warme weer. Geef ze eens ongelijk.

De “domme” koeien stonden in het andere weiland achter het hek jaloers te kijken.
Blijkbaar geldt hier niet “als er een koe over de dam is volgen er meer” . Of de sloot was daar te diep, ik weet het niet. Koeien kunnen soms ook echte knuffeldieren zijn.
Vandaag zelf ook maar een rustige dag genomen, in plaats van werken in de tuin lekker zitten lezen en genieten van alles om me heen. Nog wel even een rondje wezen fietsen en een wasje gedraaid dat in een zucht en een scheet om nog maar een spreekwoord te gebruiken droog was. Gelukkig rook het wasgoed niet naar het laatste deel van het spreekwoord maar meer naar het zuchtje wind dat er nog wel was.

Zelfs al een half boek uitgelezen en zo duik ik weer lekker de tuin in. Het ziet er naar uit dat het vandaag weer een warme avond wordt. Dan zie ik bij mij de vleermuizen langs scheren. Hoor ik de geluiden uit andere tuinen. Ik vind het altijd een gezellig gehoor. Kinderen in een badje spetteren, mensen die zitten te BBQ en of wat zitten te kletsen.

Vanmiddag belde Wim dat mijn nieuwe fiets binnen gekomen was. Hij had gelukkig er niet lang voor thuis hoeven te blijven met dit mooie weer, de bezorgers waren goed op tijd. Het weekend naar hem en dan ga ik de fiets uitproberen, ze geven voor het weekend mooi weer op. Hij had hem al uitgepakt en ik denk zo als ik kom dat hij hem ook wel verder in elkaar zal hebben gezet. Heb en nu al helemaal zin in maar nu weer gauw de tuin in………

18 gedachten over “Zo dom als een koe…..

  1. Prachtige foto’s van die koeien Anneke! Heerlijk die verkoeling. Jan heeft ook wel foto’s gemaakt van koeien die bij de rivier met de poten in het water stonden, toch best wel slim. Zulke rustgevende beelden!

  2. Leuke koeien-fotoโ€™s. Bij ons in het bos lopen Schotse runderen met van die lange horens. Als het warm is staan ze vaak tot aan hun buik in de bosven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s