Een propje en een praatje…..

Soms gebeurt het dat je opeens een heel gesprek met iemand heb. Dat overkwam me een aantal weken geleden. Ik zat op de bus te wachten om naar Apeldoorn te gaan en zat een boterham te eten bij het busstation.
Ik maakte van het aluminiumfolie een propje en probeerde het in de prullenbak te mikken.
Had eigenlijk helemaal niet gezien dat daarachter een mevrouw stond te kijken van ik schat een stukje in de 80. Ik gooide mis en ze schoot in de lach. Ik stond op om hem op te rapen en zei, het kan niet altijd raak zijn. En daarna begon een gesprek, over het weer, daar beginnen gesprekken vaak mee, daarna kwam het op vakantie en zei ik onder andere in Friesland geweest te zijn.
Zij vertelde dat ze daar gewoond had en het daar zo naar haar zin had gehad. Een fijne baan had gehad en het jammer vond dat ze voor het werk van haar man weer deze richting op verhuisd was en nu in Schoonhoven woonde. Een heel verhaal kwam er uit bij de dame. Ach het was een leuk tijdverdrijf en ik hou er eigenlijk wel van.
Waar een propje gooien al niet toe kan leiden.

Vanmorgen begonnen met de voortuin wat onkruid vrij te maken en meteen alle ramen eens te zemen. Alleen als ik voor het huis werk schiet het vaak niet zo op door de mensen die een praatje komen maken. Eerst de overbuurvrouw die gedag kwam zeggen, officieel gaat de 14e het huis over maar afgelopen weekend is ze verhuisd naar haar appartement. De laatste dingen ging ze nog doen en mij en de andere buurvrouw even gedag zeggen. Als ze weer weg is sta ik nog een heel tijd met de andere buurvrouw te praten. Ja zo komt het werk nooit af natuurlijk. Eerst maar eten en daarna weer verder gegaan, eerst komt zoonlief langs die meteen even het laatste kleine stukje dat nog gedaan moest worden van het kasje, het dakvenster in korten, voor zijn rekening neemt. Nou ja de ramen zijn allemaal netjes gezeemd, de voortuin in weer netjes. Had meer in gedachte maar dat komt dan wel weer. Tenslotte is er ook niets leukers dan even bijkletsen met de buren, dat is meer waard dan die paar onkruidjes die er nog staan.

10 gedachten over “Een propje en een praatje…..

    1. Ja ik vind het best jammer dat ze gaan verhuizen we hadden er leuke buren van en ze wist altijd alles van iedereen (soms wel eens wat te veel) en hield altijd mijn huis in de gaten als ik op vakantie ging. Nou ja maar afwachten wie er nu komen wonen.

          1. Ik hoop dat het klopt! Wij hebben ook vaak een gezellig praatje in de lift of beneden in de grote hal. En met de bijeenkomst dit voorjaar zo gezellig gekletst met een leuke groep. En de oudere dames op onze etage komen vaak hier voor een probleempje of zo. En dan is het fijn dat Jan of ik kan helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s