En opeens stond ie er……

Vanmorgen was ik bezig om mijn huishoudelijke taken te vervullen, bezig het laatste laken te strijken toen er aangebeld werd.
De buurvrouw stond voor de deur en zei dat haar vader en vriend wilden beginnen met het plaatsen van de schutting en of ik de haken nog had.
Ik kom wel naar buiten zei ik stopte met strijken, alle stekkers er uit en naar buiten met de haken om de schuttingen te bevestigen. De buurman met zijn schoonvader waren in de tuin en hadden al een schuttingdeel naar achteren verplaatst.

Ik ken de schoonvader van de buurman heel goed van de voetbal, hij was ook de trainer van mijn zoon en een heleboel andere elftallen, 40 jaar trainer geweest en pas gestopt er mee. Hij had nog vakantie en ze wilde beginnen. Hij had zijn accu tol meegenomen en verder dus niets. Geen stukje gereedschap en bij de buren gaat het gereedschap ook niet veel verder dan een schroevendraaier. Hoe wilde je het dan gaan doen vroeg ik ze, nou ja hij had al bij mijn blokhut gezien dat er een spa hing, daarmee wilden ze de gaten maken. Nou ja afijn om een heel lang verhaal wat korter te maken. Dat werkte natuurlijk niet. Nu had ik nog wel een grondboor, een vrij simpele maar het werkte wel. En er kwam nog meer gereedschap uit mijn kast te voorschijn om te gebruiken zoals een lange waterpas.

Alleen op de plaatsen waar de palen moesten komen zaten nog oude stukken palen in de grond die er met geen mogelijkheid uit te krijgen waren. Goede raad was duur. Ik weet dat zoonlief goed gereedschap heeft om een schutting neer te zetten en appte hem even. Toevallig was hij thuis aan het werk maar geen tijd om het te brengen maar we konden het wel op komen halen. De buurman en ik even naar hem toe gereden en de auto vol geladen met een grotere en sterkere grondboor, een handhei ook wel een hoerenjong genoemd (waarom weet ik niet), een stootijzer, een breekijzer en ook wel handig schroeven om de haken te bevestigen.
Net op een tijdstip dat zowel KD 1 als KD 2 thuis en op waren en mijn schoondochter wenkte kom naar binnen. Terwijl de mannen alles gingen inladen kon ik even een paar knuffels halen. KD1 kwam meteen naar me toe rennen en sprong in mijn armen en ik kreeg een dikke knuffel zo leuk toch, zo’n onverwacht extraatje vandaag.
Afijn wij weer naar huis en het ging wat beter al was het nog steeds een flinke klus om de palen een mooi eind in de grond te krijgen. Zelf kon ik weinig anders doen dan aanwijzingen geven. Voorstellen wat tosti’s te maken en wat kletsen met de mannen. Het was nog gezellig ook. Best zwaar werken voor die twee hoor die beide geen fysiek werk doen.
Maar het kwam voor elkaar en om een uur of 4 waren de drie delen geplaatst. Er mist nog een klein stukje omdat deze delen iets korter waren maar zoonlief heeft nog wat planken van een andere klus over en zal daarvan een pasdeel maken en het dan afmaken.

Het is best een gek gezicht weer zo’n schutting. Ben er blij mee hoor maar het was ook wel gezellig, we hadden best vaak gezellig een praatje zo en ik heb in deze tijd de buren toch wat beter leren kennen. Ook vandaag zo in de auto met de buurman zat ie van alles te vertellen over zijn werk, vakantie en dingen.
Zo had ik opeens en heel onverwacht toch weer een schutting in de tuin, met hun mankracht en mijn gereedschap was het een mooi en gezellig gezamenlijk project geworden. In verband met de privacy even wat zonnebloemen over de hoofden geplaatst.

25 gedachten over “En opeens stond ie er……

   1. Ja die palen. De schutting de ene kant heeft palen in beton gegoten. Die staat als een huis. De andere kant staat rechtstreek in de grond.Daar was al een paal doorgerot.En ja die is vervangen….

  1. Nou zeg dat hoor, ik zag vanmiddag nog dat hier en daar er gewoon geen schroeven in gedraaid zijn. Ga morgen alles nog maar eens goed nalopen. Dat zijn dan mannen zeg……..

 1. Vast toch ook weer fijn dat het nu klaar is al was je er al bijna aan gewend om schuttingloos te tuinieren. Op de lange duur toch altijd beter voor de privacy

  1. Ja had nu echt wel een aantal klimmers overal stokken bij gezet om ze in leven te houden die groeiden tegen de schutting op. Nou ja dat moet ik allemaal nog weer gaan veranderen nu. Ook wel weer leuk om te doen.

      1. Ik zou het zeker anders gedaan hebben, had ik geweten dat die stukken palen daar nog in de grond zaten had ik die al lang uitgegraven. Zoonlief en ik kwamen tot dezelfde oplossing gewoon de boor er in en kapot boren die handel. Maar dat stelde ik voor en twee tegen een dat win je niet. Nu gaat mijn zoon toch de overgebleven palen er nog voor zetten verder de grond in. Tja als ik het fysiek nog gekund had, had het er al lang gestaan maar die klus was me te zwaar.

        1. Ja voor hetzelfde geld gaat het in een keer goed nu moeten we er weer palen bij slaan om toch die stevigheid te krijgen. Het is niet anders. Ik kan het ook niet alleen en zoon heeft het ook druk momenteel met van alles werk en kindjes zijn eigen grote tuin en onderhoud huis. Je kan niet allemaal tegelijk doen.

 2. Wat goed dat jij gewoon alles aan gereedschap hebt hè… En hij staat er netjes bij hoor! Ach… dat wen je wel weer af, die kletspraatjes, maar leuk dat je die buren toch wat beter hebt leren kennen. 🦋

  1. Ach een praatje blijven we toch wel houden hoor maar soms was het ook wel lastig als ik in de tuin zat en zij had visite of andersom dan heb je toch het gevoel dat je elkaar af zit te luisteren en dat is nu over dan.

   1. Dat laatste snap ik hoor. Al wil je het niet, je luistert toch mee…
    In ons huis in Zeist hadden we ook een schutting tussen dat van mij en mijn buufje Nicole. Een betonnen schutting van de woningbouw met aan mijn kant hedera ervoor. Eroverheen kijken kon niet, dus we spraken aan de tuinkant nooit met elkaar. Ik vond dat prima. Inderdaad ieder zijn privacy 🦋

 3. Toch wel mooi geworden zo. En ach nu jullie elkaar beter kennen, misschien de praatje over de schutting heen he 🙂
  Trouwens, wat een mooie kasjes heb je daar tussen de zonnenbloemen staan zeg!

  1. Dat klopt hoor voor die tijd hadden we ook wel een praatje en dat zal best blijven. Ik heb twee broekbakken in het voorjaar gekocht omdat ik toen nog geen kas had. Nu staan er bonen en komkommers in die doen het goed. IN het voorjaar kan ik deze gebruiken om wat groentes voor te kweken zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s