Wat mij opvalt……

Zo fietsend kom ik best vaak dingen tegen waarvan ik denk, wat is dat nou weer en het verhaal erbij komt dan vanzelf.
Gisterenmiddag weer eens naar de kapper geweest, was hard nodig vond ik, mijn haar was zo lang geworden dan ik het meestal in een staart droeg en dat wil ik gewoon niet meer.
Net gewassen en los zag het er nog wel leuk uit omdat het dan nog aardig krult maar een dag later zakte het weer helemaal uit, ik was het zat. Vriendje niet, die vond het mooi dat lange haar. Maar hij hoeft het niet te dragen. En het voelt nu weer heerlijk aan en al mijn krullen zijn weer terug zonder uit te zakken.
Ik dwaal af.

Daarna wilde ik een flinke ronde gaan fietsen, minstens 30 km en dat heb gedaan en het was heerlijk. Bijna thuis zag ik bij een vuilnisbak een paar rode sandalen staan. En ik dacht, wat is dat nou. Er was in de hele omgeving niemand te zien, stond ook nergens een fiets of zo. En ik dacht zou diegene in de vuilnisbak zitten. Dat heb ik maar niet gecontroleerd.
Vond het wel mooie sandalen, ze zagen er ook nog goed uit en rood is toch wel een favo kleur van me. Maar het was mijn maat niet 😉 😉


Als ik bij de entree van mijn dorp kom zie ik dat “de boeren” het een nieuwe naam hebben gegeven. Ons dorp heet voortaan ” Boerenlanden” Welkom in Boerenlanden staat er op. Onafhankelijk sinds 2022. En in plaats van de sterren van europese gemeente staat er een kring van klompjes. Ze mochten maar kort blijven staan want de gemeente heeft ze verwijderd. Een ludieke actie.
Wat mij opviel bij het plaatsen van de foto van het geverfde schaap dat mensen dat grappig vonden en de vlaggen van blauw naar rood respectloos.

Terwijl ik zelf dacht blijf van die dieren af en ach die vlaggen van mij mogen ze hoor. Vreedzaam protest en beter dan rotzooi op wegen deponeren.

Tot mijn grote blijdschap zie ik steeds meer borden in de polder bij de boeren staan dat ze rekening houden met de weidevogels door later te maaien en nesten te markeren etc. Veel boeren willen ook echt wel veranderen zonder weggesaneerd te worden.
Deze visdief schijnt het aan te willen wijzen zodat iedereen het zal lezen.
Ach al rijdend zie ik eigenlijk altijd wel wat, soms leuk, soms minder leuk.


6 gedachten over “Wat mij opvalt……

  1. Misschien wel de sandaaltjes uit het sprookje van de “rode schoentjes”, je wéét het niet! Ik denk dat het schaap geen last had van de kleurtjes, het zal wel hetzelfde spul geweest zijn als de stempelkussens die ze gebruiken om te laten zien door welke ram het schaap gedekt is.

    1. Ja wie weet, fietste er vandaag weer langs en ze waren weg en lagen niet in de afvalbak. 😉 Dat denk ik ook hoor, het zal geen verf op terpentine basis zijn maar dan nog vind ik laat die beesten met rust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s