Heerlijk fietsweer…..

Vandaag was het heerlijk fietsweer, lekker windje zonnetje had er wel zin in om een rondje te gaan fietsen.
Afgelopen week had ik de folders doorgespit en normaliter ga ik niet in verschillende winkels inkopen doen, zoveel heb ik voor mezelf niet nodig, maar ik zag best een paar mooie aanbiedingen en dacht ach ik ben toch aan het fietsen dan haal ik het meteen op. Een winkel in een heel ander dorp. En met dit mooie weer vind ik het ook altijd leuk om al is het maar een klein eindje te varen. (niet zelf, dat hoef ik gelukkig niet meer) op een veerboot of veerpont. Wat is het verschil vroeg ik me terwijl ik het neertikte af ? Dat zocht ik even op en las dit dus: Over het algemeen wordt de term veerboot gebruikt voor een schip dat twee zeehavens met elkaar verbindt, terwijl veerpont refereert aan een vaartuig waarmee mensen (met of zonder een vervoermiddel, zoals een auto of een fiets) naar de andere kant van het water (rivier, kanaal, meer, baai of sloot) worden gebracht
Weer wat geleerd dus, afijn ik wilde dus met de veerpont over varen op de IJssel.
Eerst via de brug naar Capelle aan den IJssel gefietst, in de Heemtuin even een sinaasappeltje zitten eten en wat rondgewandeld. Heerlijk koel met al die bomen en rustig, ik zag er echt niemand.


Door een mooi natuurgebied richting Nieuwerkerk aan den IJssel gefietst en daarna zag ik het weggetje dat naar de dijk ging richting veerpont. Alleen was dit wel een opgang die ik niet fietsend kon doen, ook best een lange opgang en het viel me niet mee om mijn toch wel zware fiets met spullen in de tassen ook nog naar boven te slepen. Niet heel goed voor mijn knie maar het lukte wel weer.
De pont lag er al en kon er zo oprijden. Na mij kwamen 4 Engelstalige wielrijders en ik hoorde ze afrekenen 1.30 p.p. met fiets. Ik pakte het gepast vast uit mijn tas en ging ook afrekenen. 1,35 zei de man, maar laat maar zitten hoor die 5 cent. Ik zei nee joh ik pak het even, ik dacht 1,30 te horen net of betalen Engelstalige mensen minder?? Hij schiet in de lach en kijkt op zijn lijstje en zegt, je hebt gelijk hoor het is 1,30. Zo grappig toch.
Ik ga de boodschappen doen, had een koeltas meegenomen om het in te doen en rij nu redelijk recht toe recht aan naar huis toe.
Even stap ik toch maar af als ik bij een weiland vol met mais (horizonvervuiling noem ik dat altijd) de rand er voor ingezaaid is met een wilde bloemen mengsel. Wat een prachtig gezicht is dat zeg. Hier en daar zie ik ook tussen de mais de zonnebloemen staan. En volop vlinders en insecten daar. Zo mogen ze voor mij al die saaie maisvelden opsieren met die bloemenpracht.

20 gedachten over “Heerlijk fietsweer…..

  1. Nee toen ik mijn auto moest verkopen om financiële redenen (baan kwijt) heb ik meteen een Ebike gekocht 10 jaar geleden ongeveer. Alleen in Apeldoorn bij vriend fiets is nog als OEKster oftewel Op Eigen Kracht ster maar dat valt niet altijd mee hoor.

 1. Lekker is dat toch hè, met de fiets erop uit. Grappig dat je die maisvelden “horizonvervuiling” noemt. Ik vind het juist altijd heel mooi. Het landschap wordt er juist door omkaderd. Dat scheelt een boel wind tegen, maar veel mooier zijn nog de verrassende doorkijkjes die je dan zomaar ineens hebt. Na de maisoogst ben ik de zomer kwijt en voel ik weemoed.

  1. Ja inderdaad dat is wel zo eigenlijk storen ze me ook niet echt omdat het hier echt sporadisch is maar ik hou van het weidse……. ja ik wil het nog niet zien dat het seizoen aardig opschiet al weer 😉

 2. Maisvelden, vreselijk! De mooie randen met bloeiende bloemen hebben we te danken aan de subsidie die de boeren ervoor krijgen om wildeplanten zaden in te zaaien.
  Wij hadden bij de boerderij een groot veld met wilde bloemen en planten, zelf betaald.

  1. Ja, ik vind mais ook vreselijke horizonvervuiling. Vorig jaar zag ik heel,mooie randen ( maar waren ze wel inheems voor de 🐝 🐝 ? ) Bij een boer. Dit jaar stond er niets…. Jammer dat er dan geen meerjarige mengsels worden gezaaid. Subsidie? Daar hoor ik de boeren nu nooit over…

 3. Heerlijk weer voor boottochtjes, maar ja, zo’n veerpont is natuurlijk weer zó aan de overkant.Nog lekker een windje vangen lukt op het water natuurlijk ook beter dan op het land.

  1. Ja zeker zo’n eindje over de IJssel heb je zo gedaan, ga ook wel eens met de Fastferry dat is leuker een eind varen over de Noord. Misschien morgen heb er wel zin in en ja op het water was zeker een lekker windje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s