Rondje rivieren

Vanmorgen zat ik heel ijverig mijn boodschappenlijstje te maken. Veel had ik niet meer nodig en opeens dacht ik. Ik ga even toerist spelen in eigen omgeving en aan de overkant van de Lek heerlijk fietsen langs het water en dat heb ik gedaan.
Overgevaren in ons dorp naar de Alblasserwaard en daarvandaan richting Kinderdijk. Ik zag de lege bussen al staan die weer een aantal toeristen uitgespuugd hadden. Het water in de Lek stond ook flink laag. Dat was al goed te zien toen ik de veerpont op ging, het ging bijna stijl naar beneden. Ik vind het altijd leuk om te kijken naar toeristen, daar te fietsen en eigenlijk doe ik het ieder jaar wel een paar keer. Ik blijf het gewoon mooi vinden die molens allemaal.

Natuurlijk stopte ik even bij de allerleukste en aardigste ijsjesverkoper, dit keer geen tijd voor een praatje want hij had het druk. Naast ijs verkocht hij ook flesjes gekoeld water en dat konden de mensen wel gebruiken. En ja ik kan het niet laten doe net alsof ik ook een toerist ben en maak wat foto’s en selfies. En voor wie oplettend kijkt ziet nog mijn fiets en een stukje van mijn ijsje in de glazen van mijn zonnebril. 😉

Mijn voornemen was om vanuit Alblasserdam de fastferry naar Krimpen aan den IJssel te nemen en dan maak ik van te voren al afspraken met mezelf, als ik langer dan een kwartier moet wachten dan ga ik gewoon weer terug fietsen en neem ik een andere veerpont. Hij was net weg en ach langs de Noord fietsen met een lekker windje is ook helemaal niks mis mee.
Aangekomen bij de veerpont komt er achter mij een grote groep wielrenners, bijna allemaal mannen op leeftijd. Een van de mannen gaat een foto staan maken van de hele groep die staat te wachten. Ik vraag of ik een foto zal maken zodat hij er ook op kan. Nee hoor dat hoeft niet zeiden ze, hij is van de foto’s maar jij mag er wel bij komen staan. Ik pas maar even haha, hoewel er natuurlijk niks mis is met zo´n groep mannen van zo´n beetje mijn leeftijd.

Op de pont laat ik de hele groep graag voorgaan en zit nog even te praten met twee van die mannen. Ze kwamen uit Leiden en hadden er al 100 km opzitten, ze moesten er nog een 35 km. Bij het afgaan van de pont snappen ze waarom ik ze zo graag voor liet gaan. Ik had alle ruimte om de dijk op te fietsen en ach ja het gaf toch wel een goed gevoel dat ik er een aantal die het niet haalden voorbij reed op mijn Ebikeje. Trakteerde mezelf op een broodje bij de Hema en daarna weer naar huis. Het is heerlijk in de tuin een windje en onder mijn afdakje in de schaduw val ik met mijn boek in mijn handen gewoon even in slaap.
Wat een prachtige zomerse dag weer zo, zeker als ik dan opeens weer de kolibrievlinder zie, nog geen schitterende foto’s maar wel beter dan gisteren. Ze zijn zo vlug en beweeglijk, dat zou ik dan ook moeten zijn maar camera pakken, instellen vergt toch wel even tijd. Nou ja dit is al de vierde keer dat ik er een zie. Ze worden minder zeldzaam vast ook door het mooie weer maar leuk blijft het wel.

10 gedachten over “Rondje rivieren

  1. En voor wie oplettend kijkt ziet nog mijn fiets en een stukje van mijn ijsje in de glazen van mijn zonnebril

    Neehoor, ik zie alleen een leuk meisje met riet en een molen op haar hoofd.

    Wat een prachtige vlinder is dat.
    Heb ik nog nooit gezien.
    Waarvoor dank!

  2. Leuk hoor zo toerist spelen. Kinderdijk ben ik nog steeds nooit geweest en daar is het nu zéker te druk naar m’n zin. Maar jij had weer een top zomerdag, je wordt verwend dit jaar (ik ook natuurlijk) Ik zou die vlinder eigenlijk niet als vlinder herkennen, een beetje rare vlinder. maar de naam is wel te verdedigen. ;_)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s