Mijn wensenlijstje…….

Ach eigenlijk heb ik momenteel niet veel te wensen of het moest zijn een nieuwe knie of een knie die geen pijn doet als ik loop. Maar daar ga ik komende week wel een afspraak over maken.
Verder ben ik best gelukkig met het leven zoals het nu is. Gisteren met Wim ondanks de warmte zo’n 60 km gefietst, wel onderweg wat terrasjes opgezocht voor de verkoeling, het was heerlijk.
Vandaag niks op de agenda behalve een paar wassen draaien en Wim weer wegbrengen naar de bus. En juist door zo weinig te doen voelde ik de hitte meer dan gisteren.
Pas toen ik weer wat ging rommelen in de tuin, de was opruimen, had ik er wat minder last van.
Gisterenavond konden we nog lang in de tuin zitten en terwijl we daar zaten kwamen er wel 3 kolibrievlinders snoepen van mijn vlinderplanten. Wim had ze nog nooit gezien en zei “zijn ze zo klein en ik vind ze ook niet mooi” . Hij had zich er meer van voorgesteld. En ach als je ze bekijkt op schoonheid hebben ze niet vooraan gestaan.

Maar door hun aparte gedrag, vliegend eten net als een kolibrie (ze komen niet voor niets aan die naam) met die lange buis waarmee ze het opzuigen vind ik het toch altijd weer leuk om ze te zien. Een paar jaar geleden waren ze nog redelijk zeldzaam maar momenteel hoor ik van iedereen dat ze in de tuinen komen. Het weer? Ik weet het niet.
“Als je eens een koninginnepage zou fotograferen zou ik mooier vinden” zei Wim nog. En ja een koninginnepage had ik ook alleen nog maar op foto’s gezien en die stond ook nog wel op mijn verlanglijstje om eens in het echie te zien.
Van een vriendin had ik een hele te gekke kikker gehad van metaal, knal groen met een rode paraplu. Nu ben ik niet zo van al die frutsels maar ik vond hem zo leuk en vanmiddag ging in een plekkie voor hem zoeken aan de rand van de vijver. Terwijl ik zo bezig was zie ik in mijn ooghoek opeens een grote vlinder zitten, ik kijk nog goed en kan het amper geloven maar inderdaad een Koniginnepage. Met mijn telefoon maak ik snel een foto en ga gauw mijn camera pakken en nu maar hopen dat ie er nog is. En ja hoor hij zit er nog sterker, ik kan gewoon dicht in de buurt komen, hij blijft lekker zitten smikkelen. Vanaf twee kanten rondom de vijver kan ik hem fotograferen. Wat een beauty is dat zeg. Ik moet altijd aan glas in lood ramen denken als ik deze vlinder ziet. Of aan van dat Tiffany lampen. De bedenkers daar zullen vast hun inspiratie uit de natuur hiervoor gehaald hebben, zoals bijvoorbeeld bij deze vlinder. Zoals Leonardo Da Vinci geïnspireerd werd door libelles voor zijn ontwerp van de helicopter. En zij waren er eerder dan die ontdekkingen. Ik dwaal weer af……
Ik streep de Koniginnepage weer af van mijn wenslijstje (als ik dat zou hebben tenminste) en voel met de koning te rijk met zo’n bezoeker in de tuin. Hij/zij mag terugkomen hoor van harte welkom. En Wim stuur ik ook foto op met de tekst je wordt op je wenken bediend…….;)

21 gedachten over “Mijn wensenlijstje…….

  1. Ik sluit me helemaal bij Wim aan, het is een onooglijk mormeltje die kolibrie vlinder , eigenlijk meer een beetje rare kever of zo. veel meer een vlinder dan ze prachtige Koninginnepage waarvan ik de naam dan weer niet geweten had.

  2. Ben het met Wim eens hoor, die kolibrievlinder vind ik ook helemaal niet mooi. Maar wel bijzonder dat hij vaker te zien is.
    De koninginnenpage is prachtig! Mooi dat je hem zo makkelijk kon vastleggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s