Regens…….

Ja regens die heb je in soorten en maten. Soms van die felle hevige buien met harde wind en daartussendoor de zon die weer schijnt. Dat zijn de buien waar je wel voor kan schuilen die meestal maar even duren. Die heb ik het liefst.
Miezerregen… dat druilerige regentje, goed voor de tuinen zeg maar goed te doen om in te fietsen. Je wordt wel een beetje nat maar dat is niet zo erg.
Er soms het je van die zoals ik het altijd noem zeikregen het is dan gewoon heel de dag grijs en het regent niet keihard maar het gaat maar door en je wordt er binnen de kortste keren vies nat van.
Zo’n regen hadden we gisteren in Apeldoorn, pas tegen de avond begon het wat droog te worden.
Gaan fietsen zat er dit keer niet in en ach ja we hebben het bijna het hele jaar al goed getroffen met onze weekenden dan is het ook niet erg zo’n dag een keer. We hebben altijd nog wel wat te doen. Zijn wat boodschappen gaan doen, bakje bij de Hema gedaan, nog een rondje op de markt. En veel zitten kletsen het lijkt wel of we nooit uitgepraat raken, spelletjes doen, radio luisteren. Samen koken en eten klaar maken.
Ach zo hadden we toch nog wel weer een mooi weekend samen. En heen en terug naar Gouda fietsen had ik het droog. Vandaag was het wel een mooie zonnige dag. Toch nog een keer mijn was opgehangen buiten, ben benieuwd, zou wel eens de laatste keer kunnen zijn want met zoveel vocht buiten droogt het niet zo goed.


Nu zit ik te dubben, even de verwarming aan, echt lekker vind ik het niet meer maar eigenlijk had ik me voorgenomen voor 1 oktober de verwarming niet aan te doen.
Echt heel koud is het nog niet en heb voor het eerst al mijn gordijnen weer dicht gedaan, warm vest en pantoffels aan. Dus toch nog maar even niet. Maar weet nu al dat als het morgen ook zo is of nog frisser hij wel al is het zomaar even een uurtje in de kamer aangaat om even de warmte weer in huis te halen. Heb wel bericht gehad dat over de zonnepanelen binnen 10 weken een afspraak wordt gemaakt voor het bevestigen. Ik wacht het maar allemaal af verder. Het is herfst en daar moeten we naar mee dealen….

18 gedachten over “Regens…….

 1. Dan ging je helaas de verkeerde kant op, hier waren er af en toe wel buitjes maar toch ook nog wel af en toe een zonnetje gezien. Fijn als de zon nog een beetje schijnt want dat geeft direct weer warmte in huis door de glazen serre. Nog geen behoefte gehad aan de verwarming aan doen. Wel lekker m’n dekentje weer over m’n benen én ik zit in de avond veel met de laptop op schoot, dat is ook lekker warm. 😉

    1. Als ik met een dekentje op de bank zou gaan zitten dan ben ik bang dat ik zo in slaap zou vallen. Maar mijn laptop is ook best groot niet iets voor op schoot te hebben wil ook een muis gebruiken vandaar. Wat ik wel eens doe als ik het fris vind mijn pittenzak even in de magnetron en er op gaan zitten dat is ook heerlijk.

      1. Oke ja ik zit nu achter laptop en kijk meteen tv dan blijf ik wel wakker….. zit ’s avonds zelden op de bank. Misschien straks weer als ik wat ga zitten breien of haken dan ga ik wel op de bank zitten.

 2. En op Tholen was het heerlijk zonnig. We hebben nog even bij de schuur op ons landje verderop gezeten en ik heb de laatste 4 peren geplukt. Die mogen nog verder rijpen op de schaal

   1. Zondag zelfs nog op terras gezeten, heerlijk in de zon, een graad of 18. Maar maandag was t dan toch zover: de verwarming ging even aan. Best vroeg in het jaar maar 12-14 graden is bar weinig

 3. Teveel regen is nooit leuk, maar het maakt mij allemaal niet zoveel uit.
  De verwarming is hier ook nog niet aan geweest. Het is ’s morgens 20 graden en met een vest en idd pantoffels aan is het prima te doen. Overdag wordt het langzamerhand (komt vast door onze warmbloedigheid) een graadje warmer en dat is prima te doen. Het scheelt natuurlijk dat we buren om ons heen hebben die blijkbaar wel eerder stoken, zijn allemaal nóg ouder dan wij 🤭

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s