Ik ruik muisjes……..

Weer een regendag vandaag. Ik hoorde vanmorgen al weer de regen op het badkamerraam tikken. Hoorde buiten ook nog een hoop herrie die ik niet helemaal thuis kon brengen. Als ik op ben zie ik wat die herrie veroorzaakte, we hebben eindelijk de containers gekregen om het papier in te doen die we al een half jaar geleden zouden krijgen.

Nu werd het papier nog opgehaald door de gemeente en had vaak te doen met die gasten hoor zoals de laatste keer dat het flink geregend had al die natte papieren dozen inladen die vaak half uit elkaar vielen.
Niet dat ik nu zo zit te wachten op nog zo’n bak er bij en ook nog wel een grote bak maar handig is het wel natuurlijk en ik zet hem in de blokhut, daar heb ik gelukkig ruimte zat er voor.
Als ik de schuur in kom ruik ik dat er muisjes inzitten. Misschien komt de vraag op hoe kan je muisjes ruiken maar geloof me als je zoals ik 13 jaar een dierenwinkel heb gehad met daarin ook witte muizen die we verkochten en die ik schoonmaakte dan weet je hoe die beesten ruiken. Die wat aparte zoetige geur vergeet ik gewoon nooit. Een paar maanden geleden toen ik zoveel visjes er bij kreeg kocht ik een grote zak visvoer. Vulde een bak er mee en de rest bleef in de zak staan.

Maar ik had al gedacht dat is deze van de winter wel weg zou moeten halen. Muisjes lusten dat namelijk ook wel en als ik de zak optil zie ik inderdaad dat ze er al een gaatje in gegeten hebben. Daar moet ik gauw wat aan doen. Heb nog een paar afsluitbare bakken staan waar ik de zak in leeggooi.
Ik weet dat er altijd muisjes in de tuin zitten, zeker onder het vlonder ook, heb er zelfs wel eens een in de vijver zien zwemmen. Zolang ze buiten zijn heb ik er geen moeite mee hoor, ze zullen ook wel ergens nuttig voor zijn denk ik altijd.
Ooit heb ik in de wintermaanden wel eens eerder feest vierende muisjes in de schuur gehad. Toen had ik het vogelvoer met de zonnepitten niet goed afgesloten en dat was duidelijk te zien. De hele schuur lag vol met de schilletjes van de zonnepitten.
Van de nood (regen/slecht weer) maar een deugd gemaakt en mijn kelder helemaal op gaan ruimen en schoonmaken. Meteen alle etenswaren bekijken of er nog bij zijn die lang over de datum zijn. Probeer er altijd wel heel goed aan te denken en dat werkt want ik had maar een blikje tomatenpuree dat blijkbaar in een hoekje had gestaan want hij was al twee jaar over de datum. Nou daar kan ik wel mee leven.
Heb ook weer een doos met dingen staan die naar de kringloop kunnen en weer ruimte gecreëerd in de kelder en kasten. Als zo’n uur of 6 het zonnetje opeens toch nog schijnt ga ik even de lege flessen wegbrengen en een rondje fietsen toch nog even lekker buiten zijn. Nog even wat paddenstoelen spotten. Niet goed naar de lucht gekeken want als ik terug naar huis ga krijg ik toch weer een bui op mijn dak. Nou ja zucht het is herfst he……….

10 gedachten over “Ik ruik muisjes……..

  1. Ik kijk ook het liefst gewoon naar buiten als ik wakker wordt. Jan heeft 3 apps op zijn telefoon met de te verwachten weersomstandigheden en ze zijn altijd alle 3 anders… Dus daar geloof ik niet meer in…

    1. Nee hoor hoewel ik wel eerst mijn laarzen uit de schuur altijd even uitschudt want zou wel schrikken als daar een muisje in zit. Als je een klein tuintje hebt is het best lastig 3 van die bakken.

  2. O ja, muisjes zijn schattig maar inderdaad, niét in huis. Ze kúnnen buiten wel schadelijk zijn want tja, ze willen ook eten hé! Maar ligt er een beetje aan wat je in de tuin hebt staan aan eetbaars. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s