Feestje….

Vanavond had ik dus een etentje voor het 50 jarig huwelijksfeest van mijn broer en schoonzusje.
Heel de dag zonnig weer en zo halverwege de middag begint het dan toch te onweren.
Had afgesproken met mijn zus, die ook zou gaan fietsen, dat ik terug met hen zou fietsen en dan hoefde ik nog maar een klein stukje alleen verder te gaan. Dat gaf me wel een prettig gevoel.

Alleen mijn zus belde dat ze toch maar met de auto gingen, het regende daar wel aardig hard en ze had geen zin om daar nat aan te komen. In eerste instantie zei ik, ik ga toch wel fietsen maar mijn zus zei al, als je je bedenkt bel dan even. En dat heb ik toch maar gedaan. Zag er toch wel een beetje tegenop om in het donker best een eind alleen te fietsen. Voelde wel een beetje als een “nederlaag” haha maar wel een verstandige keuze natuurlijk en ook wel lekker om er een keer makkelijk te komen.

Nou ja het was heel gezellig. Mijn broer en schoonzusje wonen in ons ouderlijk huis en van de kinderen waar wij vroeger mee speelden zijn er ook een aantal die daar een huis gekocht hebben of zoals mijn broer het huis de ouders. Het was dus ook een stukje herinneringen ophalen. Een van die jongens van destijds vertelde ook nog dat hij altijd bij ons thuis zat en dat klopte ook wel. Zijn ouders waren zwaar van de kerk, hij de jongste van de kinderen, een nakomertje en bij ons was het altijd de zoete inval. Mijn broer had gevraagd of ik foto’s wilde maken en dat gaf mijn mooi de gelegenheid om bij de verschillende tafels en mensen even aan te schuiven en een praatje te maken. Er was ook nog een buurmeisje van vroeger waarbij wij altijd televisie mochten komen kijken met zijn allen op woensdagmiddag en zaterdagmiddag naar toe gingen. Haar zoon woont in dat huis waar zij vroeger woonde.
Al met elkaar een leuk etentje en ja hoor het eten smaakte ook heerlijk. De foto’s waren goed geslaagd en ik kwam makkelijk weer thuis.

10 gedachten over “Feestje….

  1. Dat was dus eigenlijk ook een leuke reünie voor jou! In kleinere woonkernen kom je dat soort dingen nog tegen, in grote steden komt het niet zo veel meer voor dat kinderen in het huis van de ouders wonen.
    Dat is geen nederlaag hoor, gewoon prettig dat je een keer makkelijk vervoer had voor een feestje.

        1. Ja dat is het ook hoor op verjaardagen van mijn broer en schoonzusje waar zij ook kwamen speelden onze kinderen ook met hun kinderen allemaal. Dat is toch ook leuk om te zien. We hebben ook nog jaren jaarlijks een viswedstrijd bij mijn broer gehouden. MIsschien weer eens een leuk idee om het nog eens een keer te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s