Zo’n vrijdag

Deze week lig ik een beetje in de clinch met de dagen. Een feestje midden in de week gebeurt niet zo vaak, meestal organiseren mensen wel eens zoiets op vrijdag of in het weekend.
Hoewel ik meestal nog wel een soort ritme in de week heb, naar vriendin, met zus iets doen, deze week was alles anders wat dat betreft. Ook niet erg.
Alleen vanmorgen dacht ik wel dat het zaterdag was. En op een of andere manier zijn mijn weekend dagen toch anders dan de doordeweekse dagen. Wat eigenlijk onzin is want ik hoef helemaal niets als ik niet wil. Geen wekker gezet dus en rustig aan gedaan vandaag, ach dacht ik, ik maak het weekend gewoon een dagje langer.

Weer lekker zonnig en gaan fietsen. Wilde nog een aardigheidje kopen voor zoon en schoondochter die 2 jaar getrouwd waren. Zelf heb ik er nooit veel aandacht aan besteed om dat te vieren maar ik weet dat zij dat wel leuk vinden.
Had bij Appie iets heel leuks gezien maar nog niet gekocht. Gisteren gaan kijken, uitverkocht, nog een tweede Appie bezorgd ook uitverkocht en je moet maar een beetje gek zijn vandaag naar de derde Appie in de omgeving gegaan ook uitverkocht. Bij een bloemenwinkel nog even gekeken en zag een prachtige bos bloemen maar 26,50 pff never nooit natuurlijk. Heb al niks met bossen bloemen en dan zoveel geld, dat ga ik niet doen. Morgen ga ik wel iets anders iets lekkers voor ze kopen. Nu ik toch in dat dorp ben ga ik even langs het kerkhof daar, niet dat ik daar iemand wil bezoeken maar bij de ingang daarvan staat een heel grote kastanjeboom waar ieder jaar veel kastanjes te vinden zijn en die vind ik zo ontzettend leuk en ieder jaar ga ik er nog een aantal opzoeken. Heb een herfststukje daar mogen ze nog op, had al hop geplukt in het natuurgebied, een overvloedig aanbod van hop dit jaar.

Zo leuk die hopbellen, eikeltjes, kastanjes met waxinelichtjes erbij. Ben niet zo van het kopen van pompoenen en kalebassen. Zoek liever dingen op die gratis te vinden zijn in de natuur.
Als ik weer naar huis fiets kom ik een vrouw tegen die ik ken van mijn schrijftijd, zij post ook altijd foto’s op dezelfde natuursite waar ik ze ook post. We hebben zo een praatje over paddenstoelen waar zij ook naar op zoek was en ze had de eerste vliegenzwam gevonden. Ze zijn laat dit jaar.
Ik ga weer verder en kan het toch niet laten om even nog af te stappen bij een ander natuurgebied waar ik weet dat ook altijd wel vliegenzwammen te vinden zijn maar vind er nog geen een. Ach zo erg is het niet. Het is al heerlijk om nog een stukje even buiten te lopen.
Zo een afwisselend dagje deze laatste dag van september. Ik heb het bijna volgehouden zonder de verwarming aan te zetten. Bijna dus een paar dagen geleden met die regen kwam ik wat natgeregend thuis en vond ik het koud. Heb toen 1 uurtje de verwarming aangezet zodat even de kilte uit het huis was.

Ben onderhand wel nieuwsgierig geworden wat de maatregelen voor mij gaan betekenen. Kreeg vandaag weer de nieuwe verhoogde tarieven per 31 oktober en dan schrik ik toch wel hoor.
Merk nu ook wel nu de zon schijnt dat het zomaar ’s morgens zo’n 1 tot 2 graden scheelt, ’s morgens in mijn kamer en ’s middags in de keuken. Dat scheelt wel weer voor het verbruik maar eigenlijk vind ik het niet leuk dat ik me er zo op focus en er best veel mee bezig ben. Onzekerheid is altijd lastig, ik weet maar liever waar ik aan toe ben en ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Ondanks alles een heerlijk relaxte herfstdag zo. En naast paddenstoelen zijn er nog meer leuke herfstelementen te vinden.

17 gedachten over “Zo’n vrijdag

 1. Ach we zijn allemaal weleens de kluts…. eh, de dag kwijt. 😉
  ja scheelt inderdaad heel vaal als de zon schijnt dan is het zomeer weer 19 graden in huis. Ik heb de kachel nog niet aangehad maar ik heb een tussenwoning, jouw hoekhuis zal kouder zijn, (maar waarschijnlijk wél beter geïsoleerd) dan het mijne. Maar ik ben weinig thuis omdat het nog steeds druk is op de drukkerij en dan kom ik lekker warm gewerkt thuis. 😉

  1. Het blijft nog steeds zo’n 18,5 graad in huis zeker als het zonnetje schijnt. Dan doe ik de verwarming nog niet aan. En ’s middags ga ik meestal fietsen of wat anders naar buiten gaan. En ’s avonds vind ik het dan weer niet de moeite waard. Ach als ik het echt koud heb doe ik hem echt wel aan hoor. Maar het lijkt ook wel te wennen wat lagere temperaturen.

   1. Klopt, bezig zijn scheelt heel veel. het is hier vroeg in de ochtend wel eens 17 graden maar als ik dan toch weg moet laat ik ook de verwarming uit. Ik ga zeker niét kou leiden hoor maar op het ogenblik loopt het gewoon zo dat ik nog geen verwarming aan hoefde te doen.

    1. Ja ik kom meestal op als het zonnetje als ie schijnt al volop in de kamer schijnt 😉 en ’s morgens ga ik meestal wat klusjes doen. Ach zo koud is het nog niet en aanstaande week zag ik zelfs een keer 20 graden staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s