Alternatief cadeau

Afgelopen donderdagavond is mijn vriendin weer uit het ziekenhuis thuis gekomen. Het was goed geregeld met de verzorging die iedere dag langskomt om haar te wassen en te helpen met aankleden.
Aanstaande week een moeilijk gesprek over wat ze nog wil, wel of geen behandeling.
Gisterenavond ben ik even naar haar toe gegaan. Ze zag er wel beter uit dan voordat ze naar het ziekenhuis ging maar ja best verdrietig natuurlijk allemaal.
En vandaag is ze jarig. Natuurlijk geen feestje, geen visite en ze had nadrukkelijk gezegd dat ze geen cadeautjes wilde hebben. Dat snap ik ook wel hoor zo feestelijk is het even niet.
Het afgelopen jaar ging ik haar altijd al een keer in de maand wat helpen met klussen die ze zelf niet meer kan zoals de ramen zemen op het balkon e.d.
Nu kon ze ook huishoudelijke hulp krijgen en ze vroeg hoe ik daar over dacht. Ik zei gewoon doen hoor als je het kan krijgen, ik moet misschien ook met mijn knie onder het mes en dan wordt het voor mij ook lastig om dat nog te doen natuurlijk.
Tot die tijd kan ik als het nodig is altijd nog wel wat andere klusjes die zo’n hulp niet doet doen voor haar.
Nu weet ik hoe ze is, daar heeft ze dan weer moeite mee om te vragen of ze wil me er voor betalen en dat wil ik dus niet.
En opeens bedacht ik iets, ze wilde geen cadeautjes maar dit mag ze niet weigeren. Ik maak een boekje en daarin schrijf ik allerlei klusjes waarvan ik weet dat zo’n hulp dat toch niet doet. Een keer strijken, het bed verschonen en nog wat dingen.

Vanavond ging ik er toch nog even heel kort naar toe. Had nog wat voor haar gekocht dat ze nodig had en kon ik meteen brengen en haar toch even feliciteren. Ik gaf het cadeautje en ze vond het zo leuk. Ik zei dan hoef je nergens over in te zitten, heb je wat te doen wat je zelf niet kan bel je en geef je een bon uit het boekje en dan is het een cadeautje nog voor je verjaardag.
Dat is echt weer wat voor jou hé zei ze en ik zag dat ze er echt blij mee was. Toch nog een cadeautje voor zo’n goede vriendin zoals ze altijd voor mij geweest is en nog is.

27 gedachten over “Alternatief cadeau

 1. Dat is een geweldig leuk cadeau!
  Zo kreeg ik ooit op moederdag een 10 strippenkaart
  ‘goed voor een keer stofzuigen’ van mijn dochter (toen 14) Stofzuigen had en heb ik zo’n hekel aan!

 2. Leuk zo’n bon… deden wij ook wel eens vroeger. Een paar jaar geleden nog een bon gemaakt voor de verjaardag van mijn schoonzoon. Hij is dol op mijn zelfgebakken appeltaart en daar had ik er een voor gemaakt. Maar nog niet ingewisseld… 🤣
  Wat is er met haar aan de hand?

 3. Een goede vriendin weet altijd wel iets te verzinnen. En jij bént een goede vriendin.
  Kan behandeling nog op genezen genezen gericht zijn of alleen op verlenging en/of pijnbestrijding. Je bent vast een lichtje in een verdrietige periode.

      1. Ja als je zo lang bij elkaar bent zoals jullie maar zij ook is het altijd erg om een partner te verliezen. Als je korter bij elkaar bent ook natuurlijk maar zo lang dan ben je zo’ n team samen.

       1. En je bent na zoveel jaar huwelijk natuurlijk ook niet zo jong meer en met elkaar vergroeid. Ik denk dat het dan net zoiets wordt als een kind dat z’n ouders verliest, je hele leven verliest z’n doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s