Een vliegende kraai….

Vandaag naar mijn broer en schoonzusje de foto’s gebracht van het feestje. Daarvoor ben ik nog even paddenstoelen gaan struinen. Echt ik kan daar zo van genieten, buiten zijn en toch weer kijken of ik wat mooie plaatjes kan scoren.
Dit jaar zijn de vliegenzwammen laat maar ik kwam van de week iemand tegen die er al een gezien had. Ze zijn er dus al wel.
Ik ging naar een gebiedje waarvan ik weet dat er veel verschillende soorten staan en dat klopte nog steeds.
Zag twee nieuwe kleurige. Zag wat mini mini paddenstoeltjes, het leken van de bovenkant net speldenkoppen zo klein. Knal oranje van kleur en ze heten toepasselijk oranje dwerg mycena. Echt zo mooi en de gele trilzwam. Ik vind altijd die kleine fragiele paddenstoeltjes of zwammen zo mooi. Vind daar nog geen vliegenzwammen en dat klopt ook wel hoor want die groeien meestal in de buurt van berkenbomen en die waren daar niet.
Blijf natuurlijk weer veel te lang en fiets snel om nog een beetje op tijd bij mijn broer te zijn. Dan kom ik onderweg langs een paar berkenboombosjes (mooi wordfeut woord) en ik denk zal ik nog even en als ik dat denk ben ik al afgestapt. Ik neem me voor alleen kijken vanaf de rand en niet gaan struinen meer want ik ken mezelf dan ben ik zo weer een tijd bezig. En ja hoor al aan de rand zie ik een prachtig en mooi gaaf exemplaar. Een paar dagen geleden was ik met een kennis die ook fotografeert daar ook wezen kijken en hadden we nog niks gevonden. Ze zijn er dus ook weer. En hoewel ze altijd natuurlijk tot de verbeelding spreken en ik ze ook wel mooi vind geniet ik zeker zo van die andere paddenstoelen en zwammen.


Bij mijn broer even een bakje gedaan. Ze gaan meteen de foto’s kijken op de televisie, een heel groot beeld hebben ze maar de foto’s zijn mooi helder en ze vinden het heel leuk en zijn er blij mee.
Ik ga weer naar huis, als ik op het randje van de keuken en kamer mijn laarzen aantrek zeg ik tegen mijn schoonzusje, als ik ooit nog een paar van dit soort laarzen kan vinden koop ik ze meteen. Deze zien er echt niet meer uit maar heel geschikt om lekker te gaan struinen dus. Welke maat heb je vraagt ze en ik zeg 39. Ze loopt weg en even later komt ze terug met een paar praktisch nieuwe laarzen, beetje zelfde model als ik had. Ik heb ze maar een paar keer gedragen zei ze, als je ze wilt hebben neem ze maar mee ik draag ze niet meer. Ik pas ze aan en ze zitten precies goed en lopen prima. Ik ben er blij mee, geen laarzen om mee te gaan struinen maar wel voor ’t net zeg maar. Winkelen of op visite.
Een vliegende kraai vindt altijd wel wat zegt mijn schoonzusje en dat is inderdaad ook zo.

14 gedachten over “Een vliegende kraai….

  1. Hier in het bos ook nog geen vliegenzwammen maar verder volop zwammen, schimmels en paddestoelen.
    Samen Foto’s op tv kijken, zo leuk.
    Het gezegde van je schoonzus gebruikte mijn schoonmoeder ook.

  2. En dan vlieg je niet eens, kun je nagaan wat je dán allemaal kunt vangen. 😉
    Potdorie, ik heb nog geen paddenstoel gezien, o ja één aan de rand van een perkje. Kom ook amper aan wandelen toe op het moment. Gelukkig zie ik ze dan bij jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s