Noaberschap

Wat vroeger heel gewoon was om mensen in je omgeving te helpen als het nodig was zie ik gelukkig nu ook nog zo nu en dan langskomen.
Zoals afgelopen week toen bij ons in de buurt een Landwinkel door een brand grotendeels afbrandde. Door het goed ingrijpen van de brandweer bleef de boerderij en woonhuis met het rieten dak gespaard.
De voorraad in de winkel mocht (terecht) niet meer verkocht worden en alles ging de container in.
Zelf werden ze de volgende dat al opgebeld door een collega uit een andere gemeente die een verkoopwagen helemaal voor niets beschikbaar stelde zodat deze mensen hun bedrijf weer voort kunnen zetten.
En zo zie ik het wel vaker in mijn omgeving nog. Iemand die als er iemand ziek is even wat eten brengt of een boodschap doet.

Zelf had ik het ook toen ik corona had en niet naar buiten mocht om boodschappen te doen dat mijn buurvrouw meteen appte of ik nog wat nodig had en dat voor me meenam. Daar was ik best blij mee. Of de keer dat ik in het ziekenhuis had gelegen dat mijn vriendin voordat ik weer thuis kwam mijn bed had verschoond. Dat voelde zo goed aan toen.
Ik ben blij dat deze dingen nog steeds bestaan in deze tijd, een klein gebaar kan zoveel betekenen voor iemand die het nodig heeft.

6 gedachten over “Noaberschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s