Jullie zijn het gewend…

Zoals veel mensen denk ik hebben ook wij zaterdag het Sinterklaasfeest gevierd en het was zo ontzettend leuk, met van die kleintjes er bij maakt het toch wel bijzonder hoor.
KD1 wordt wel al een beetje wantrouwig was opeens zonder iets te zeggen naar boven vertrokken alsof ze wist dat daar ergens iets gebeurde.
Maar ze zocht op de verkeerde plaats gelukkig want zoonlief had alles verstopt in de schuur.
Gisterenavond belde hij kan ik de cadeautjes op komen halen want KD1 is zo wantrouwig maar ik moest nog gedichten maken. Geef me een half uurtje zei ik dan kan het wel. Dat werd dus snel even 4 gedichten maken ook een voor Wim want die kan dat echt helemaal niet.
Nou ja ik was op tijd klaar en gisterenmiddag gingen we er op de fiets naar toe. Het was koud, waterkoud, heel koud dus om te fietsen. We hadden wel mee kunnen rijden maar dan ben je ook weer zo gebonden en wij wilden vooral nog even snuffelen in een kringloopwinkel en even een bakje doen bij de Hema en zo hebben we het gedaan.

Mijn schoondochter is ook echt van de Sinterklaasviering maar ook heel lang de Kerstviering, echt haar ding hoor en haar mooie grote kerstboom stond er dus al helemaal opgetuigd. Gezellig hoor. Als ik binnen komt zegt KD1 kom eens mee oma naar mijn kamer oma. En we gaan kijken, daar heeft ze een eigen kerstboompje staan zo schattig. Beneden een prachtig gestylde boom en bij haar een kleurrijk geheel. Ik had eerst het vogeltje lager gedaan vertelt ze heel serieus maar ik hen hem toch maar bovenin gedaan want vogels willen natuurlijk wel eens gaan vliegen. Ik zeg, dat heb je heel goed gedaan.
We zijn allemaal heel erg verwend, was wel de enige rijmpiet maar dat mocht de pret niet drukken. Ik werd ook verwend.
KD1 met een echt pietenpet op bijpassend shirtje begon ook al mee te doen met scheuren aan een pakje dat uitgepakt moest worden. Ze kreeg een heel leuk voelboek en toen mijn schoondochter het even aan de kant wilde leggen kwam meteen een protest, ze vond het zo leuk.
Afijn het was super gezellig, helaas kon mijn exgenoot er niet bij zijn omdat hij nog last heeft van een doorgemaakte corona en nog steeds wat last heeft. En KD1 was wat snotterig en ja dan weet je nooit natuurlijk, hij wilde het risico niet nemen.
Zijn vriendin was er wel. Ze had wel aangeboden dat we meereden. Het was zeker wel koud zei ze en meteen er op laten volgen zonder een antwoord af te wachten, ja jullie zijn het gewend.
Ja hoor wij zijn het wel gewend maar dat wil niet zeggen dat het wel heel koud was om te fietsen maar goed ach eenmaal binnen warm je wel weer op en is het ook weer zo vergeten.
Sinterklaas gevierd en vanmiddag had ik opeens zin nadat ik Wim had weggebracht om te beginnen met de kerstboom neer te zetten. Zo leuk ieder jaar weer om te doen. Zelfs nog een klein straatje gemaakt met verlichte huisjes en boompjes en poppetjes. Het ziet er weer gezellig uit hoor.En het is een heel leuk boompje, precies zoals ik hoopte. Andere jaren kocht is altijd zo’n soort conifeer maar dit is gewoon echt een mini kerstboom weer en dat is toch wel heel leuk zeker in deze donkere dagen voor kerstmis.

16 gedachten over “Jullie zijn het gewend…

  1. Dat ziet er gezellig uit. Te lezen dat jullie hebben genoten en het heel gezellig was.
    Het was gister inderdaad heel koud. Waterkoud…brrr. Ik had gister dienst in Wildlands. Ondanks mijn thermoshirt was ik aan het eind van mijn dienst ijs- en ijskoud.

  2. Het is zo leuk om met die kleintjes sinterklaas te vieren, die snoetjes vol verwachting op wat er gebeurd. Ziet er gezellig uit dat straatje. Dit zijn toch wel de leuke dingen van de decembermaand.

  3. Zaterdag ben ik wel even met de fiets naar dorp gegaan voor boodschappen maar zondag kon ik het echt niet opbrengen om een rondje te doen, Als je een doel hebt ga je wel maar zomaar is lastiger en ik had al een frisse neus gehad door Hera uit te laten. Ik doe de boom pas rond 15 december maar laat hem dan wel hele eerste week januari staan

  4. Heerlijk zo’n feest met die kleintjes en voorlopig kun je nog even vooruit. Jammer dat het dichten overal een beetje verloren gaat, het hoort er toch zo echt bij. Was inderdaad knap koud, jullie zijn dappere dodo’s hoor. Ik was blij dat ik zo in de auto kon stappen.
    Ziet er weer gezellig uit, ik heb ook nét de huisjes neergezet, boompje staat al in de tuin maar dat komt van de week nog wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s