Broodje kreket…..

Ja hoor dit wordt mijn laatste blogje over mijn voortuin, ze zijn namelijk klaar er mee en ik ben er ontzettend blij mee.
Gisteren waren ze aan het goochelen geweest met mijn twee verschillende kleuren tegels. Doordat de bandjes allemaal weggehaald waren was er natuurlijk wat meer ruimte ontstaan. Voor mijn raam had ik ook een randje met lichtere tegels maar die hadden ze nu nodig ook omdat er best veel geslepen moest worden om het mooi te krijgen.
Ze hadden nog een randje aan de zijkant er bij gelegd, er lagen nog maar 7 tegels en ik vond het echt niet mooi.
Vanmorgen dus weer gezorgd dat ik om 7 uur aangekleed beneden was want zo tussen 7 en half 8 beginnen ze meestal al. Even naar buiten gegaan toen ze kwamen en ze stonden het toevallig zelf al te bekijken hoe het anders kon.
Ik zei ook dan maken we de tuintjes gewoon wat groter als jullie tegels tekort komen en dat vonden ze ook prima. Had ook nog 6 tegels achter de schuur, ook nog even gehaald. Had gisteren nog een foto uitgeprint om te laten zien hoe het was en waar die tuintjes ongeveer moesten komen. Het laatste stukje ging voorspoedig al was ik blij thuis te zijn want de tuintjes wilden ze veel te ver naar mijn huis maken. Voelde me soms wel een zeur maar ze vonden het helemaal niet erg, waren echt geweldige kerels.
Ik vroeg met hoeveel ze waren en of ze een broodje kroket lusten bij het eten. Ze waren heel erg verrast maar vonden het wel leuk ook, ja dat lusten ze wel.
Op tijd naar de snackbar gegaan, voor elk 2 kreketjes zoals ze het hier noemen gaan kopen en voor mezelf ook 2. Eet dat eigenlijk nooit, ben zelfs niet zo heel erg dol op kreketten maar vandaag vond ik een warm hapje op brood ook wel lekker.
Als ik bij de bouwkeet komt wordt er open gedaan door een andere jongen die ook heel veel bij me gewerkt heeft en ik vraag met hoeveel zijn jullie nu en hij antwoord met zijn 4en. Ik geef ze ook mijn kreketjes er bij en ga even terug naar de snackbar want ja op een of andere manier had ik er toch wel zin in.
De eetpauze duurde dit keer langer dan anders haha.

Onderweg kom ik nog Flip tegen, een sjacheraar hier in het dorp en ik had nog een aantal ijzeren staven staan die bij mijn schuuropruiming tevoorschijn zijn gekomen. Ik vraag of het nog wat voor hem is en hij zegt ik kom ze zo bij je ophalen. Ook weer opgeruimd zo.
Vanmiddag hebben ze de rest gedaan. Uit de tuintjes het zand gehaald en opgevuld met grond. Ze vroegen of ik zelf mijn boompjes wilde poten en dat wilde ik wel graag doen.
Laarzen aan en een warme jas want het was koud en mijn boompjes zelf gaan poten, het voelde weer zo heerlijk aan. De mannen zeiden het heel lekker gevonden te hebben de kreketjes. Volgende week gaan ze de tuin bij de buren af maken en dan is de hele straat klaar.
Hij is echt mooi geworden overal. Aan mijn kant van de straat heeft bijna iedereen een stenen voortuin omdat ze hun auto voor het huis neerzetten. Maar gelukkig zie ik er ook nog wel een aantal echte tuintjes bij,
Ik snap dat best hoor want in de straat is weinig parkeerruimte en we hebben nu eenmaal grote voortuinen. Ook toen ik nog een auto had wilde ik het nooit, zo’n auto voor de deur dan liever maar een eindje lopen.
Eind goed al goed, helemaal tevreden? Ja en nee, een kleinigheid, de twee tuintjes naast elkaar zijn niet even groot. En ik heb al gezien dat het een kwestie van een paar tegels net anders leggen is om het gelijk te krijgen.
Maar dat ga ik doen als de mannen klaar en weer weg zijn…. ;);)
En nu voorlopig niet meer zo vroeg meer op, weer eens wat anders gaan doen, vanavond nog even naar de kerstmarkt geweest en daar ben ik wel hard aan toe.

11 gedachten over “Broodje kreket…..

  1. Als de foto echt recht voor de tuin is genomen lijkt het ook of de voorste niet in het midden ligt, of dat het rechter teveel naar lnks ligt.
    Maar het ziet er verder prima uit, mooi licht

  2. Gelukkig is het nu helemaal klaar , kan me voorstellen dat je daar blij om bent. zeker in deze tijd van het jaar wil je geen werkmensen over de vloer. Voor die kleine verandering wacht je natuurlijk een beetje zonnige dag af.

  3. Fijn dat het zover klaar is. En lief die kreketjes! Die zullen gesmaakt hebben. Wij hebben hier ook een paar jaar geleden wekenlang stratenmakers in de straat gehad. Midden in de zomer, bloedjeheet was het! We deelden regelmatig koude dranken uit en zorgden voor wat lekkers of waterijsjes. Wat waren ze daar ook blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s