Ff terug…

Vanmiddag kreeg ik opeens via FB een persoonlijk berichtje van iemand die hier in het dorp een huis heeft gekocht.
Een oud huis waar een oudere mijnheer had gewoond, die was overleden maar van hem waren nog wel een aantal dingen zoals papieren achtergelaten.
En daarbij zat een oud visite kaartje van mij uit de tijd dat ik voor de krant werkte. Wat grappig dat zo’n man dat bewaard had.
Ik kreeg wel een adres van haar door maar er ging niet meteen een lichtje bij me branden.
Daar zal ik best ergens voor geweest zijn bij die man anders had hij dat kaartje van mij niet gehad.
Maar ja 20 jaar voor een krant werken dan kom je bij zoveel mensen en hoewel ik best veel dingen nog weet kan mijn interne harde schijf niet alles meteen naar boven brengen.
Even later stuurt ze me een foto van het huis en opeens weet ik het weer. Destijds woonden er nog een echtpaar, ik ben daar inderdaad geweest want ze hadden naast hun huis een klein gebouwtje staan dat onder monumentenzorg viel en zij hadden laten restaureren.
Ik herinner me nog dat de man veel mooie verhalen wist te vertellen over dat huis.
En dan ben ik toch wel weer nieuwsgierig hoe het ook al weer precies zat dat verhaal en ga zoeken in mijn digitale archief. Pff ik weet natuurlijk niet welk jaar het is en een aantal zoekopdrachten geven geen uitsluitsel.
Dan maar per jaar even gaan zitten kijken.
Meteen een hoop herinneringen, o ja dat weet ik nog. Opvallend veel mensen die en winkel of bedrijfje begonnen waarvan ik weet dat ze niet meer bestaan.


Natuurlijk ook veel mensen die er inmiddels niet meer zijn dat heb je ook als je bij veel mensen bent geweest die bijvoorbeeld 50 of 60 jaar getrouwd zijn geweest en dat soort gelegenheden.
Afijn het was wel leuk om even te kijken maar na 5 jaar zoeken ben ik het wel weer even zat. Ga nog wel even verder kijken natuurlijk later en wie weet vind ik het nog terug.
De mevrouw die het huis had gekocht vertelde nog dat ze nog veel meer leuke dingen had gevonden, veel oude dingen die de man bewaard had.
Ze is van plan om het te bewaren en er dan een soort boek van te maken…… nou wie weet komt mijn visitekaartje er dan ook nog in, dat zou toch wel leuk zijn.
Heb gezegd als ik nog het artikel kan vinden over dat huis dat ik het haar toe zal sturen, toch leuk voor haar ook om een stukje van die geschiedenis van het huis te weten en natuurlijk wil ik t.z.t. ook haar boek wel zien.

15 gedachten over “Ff terug…

  1. Zeker leuk. Onze buurman is in dat huis geboren, heeft een tijd ergens anders gewoond toen ze net getrouwd waren en toen overleden de ouders en konden zij het huis kopen. Ooit waren onze huizen een huis, een herberg. Tussen de badkamers zit nog een tussendeur in de muur maar die is nu natuurlijk niet meer in gebruik. Wel leuk de foto’s van hun verbouwing daarover te zien.
    De geschiedenis van een huis is het waard vastgelegd te worden

  2. Toen wij in 1998 en boerderijtje uit 1856 kochten heeft een historicus de geschiedenis van het pand uitgezocht. Alle eigenaars en huurders met naam en toenaam etc. De geschiedenis van verbouwingen,,het aantal koeien en varkens dat er gehouden werd. De verkoopprijzen.
    Zo leuk. Ik ben dol op geschiedenis van ‘gewone’ mensen.

    1. Wat leuk ja dat is het mooie bij die oude huizen om ook de geschiedenis te weten. In de winkel waar wij zaten wat vroeger een drukkerij hoorden we destijds. Ook een huis met geschiedenis maar wel vaak lekkage pff een oud huis is ook niet alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s