Ff doorwerken….

Gisteren toch de was maar buiten gehangen, het hangt bij mij wel onder een afdakje maar twee weken geleden zorgde een regenbui er ’s nachts voor dat mijn dekbedhoes natter was geworden dan toen ik hem ophing.
Maar vandaag niet, er stond een flinke wind en tot mijn verrassing was om 12 uur de hele was al droog en kon ie meteen gestreken worden en de kast in. Wat ruikt dat toch heerlijk.
Verder wat op lopen ruimen overal in huis. Het zonnetje schijnt wel lekker vandaag. Ik zie bij de Appie een overblijvertje in een dorp zo’n 5 km verderop en ik klik er op, tussen 5 en 6 kan ik het ophalen
Net als ik even op de bank zit word ik gebeld dat ze morgen de nieuwe elektrische aansluiting willen komen maken. Een perilex stopcontact voor inductie koken. Kwart voor 8 komen ze al. Pfff maar goed natuurlijk hoe eerder hoe liever dat het maar weer klaar is.
En geloof het of niet ze gaan nu ook bij ons in de straat glasvezel aanleggen, ze waren al langs geweest maar ik was niet thuis, maar even een afspraak gemaakt en die komen ook morgen, dan ben ik toch thuis. Kan zo mooi in een keer dan. Het is pas kijken waar de aansluiting moet komen te zitten en daarna zal de straat wel weer open moeten zucht zucht……
Omdat de nieuwe aansluiting voor in mijn keuken door de kelder gaat lopen moet ik die helemaal leeg maken, jeetje wist niet dat ik zoveel voorraad had. Een voordeel en een nadeel van zo’n grote kelder. Zoals pas dat de muesli die ik iedere morgen eet een euro per zak in de aanbieding was. Ik keek naar de datum en kocht 12 zakken dat is toch het eerste verdiend. En zo doe ik dit soort dingen wel vaker.
Alles in doosjes en tassen gedaan en de kelder uit gesjouwd. Meteen een mooie gelegenheid om alles even na te kijken maar er is niets over de datum. Ik let daar altijd wel goed op als ik nieuwe dingen koop dat het oudste vooraan komt te staan.


Ben er wel heel de middag mee bezig want dan meteen maar even de planken die ik er uit gehaald heb schoonmaken en dat soort dingen. Bovendien zag ik dat de plankendragers hier en daar wat los zaten. Wat nieuwe pluggen en schroeven er in gedaan en ze zitten weer goed stevig vast.
Op de fiets om het pakket bij Appie op te halen, een mooie pakket met allemaal dingen die ik goed kan gebruiken. Ook wel iets dat ik nooit zou kopen maar wel leuk om uit te gaan proberen namelijk spinazie broccoli soep met kikkererwten. Dat vind ik ook wel het leuke van die pakketten dat ik opeens heel andere dingen eet. Kreeg ook nog kaas, vis, toetje, salade en een erwtensoeppakket en dat alles voor 5,00.
De erwtensoep vanavond meteen maar gaan maken, het ruikt al heerlijk in de keuken. Ik was het net van plan weer te gaan maken want deze tijd van het jaar vind ik dat best lekker. En geef ook wat aan mijn vriendin die het zelf niet meer kan maken maar ook zo graag lust.
Druk dagje dus zo maar wel lekker weer om zo bezig te zijn.

13 gedachten over “Ff doorwerken….

  1. Ik ga het niet nemen want de aanbieder heeft nog geen contract met KPN en ik wil niet wisselen van provider. Mijn computer is voor mij snel genoeg hoor. Maar de woningbouwvereniging heeft toestemming gegeven om het in de huurwoningen al vast naar binnen aan te leggen. Dan kan ik altijd nog kiezen.

 1. Oh,oh, weer de straat open.
  Toen we verhuisden naar ons appartement zeiden we dat we geen voorraden meer zouden aanleggen. De supermarkt is immers naast de deur. Maar inmiddels staat er toch weer een volle kast in de kelderbox. Scheelt toch om boodschappen in te slaan als het duidelijk scheelt in de prijs.

 2. Mijn AH is met de auto 15 min. en de overblijvers zijn er nog niet op tijden dat ik er in de buurt kom.
  Bij mij zit een groothandel die op markten staat en waar ik wel eens een tgtg box voor 5 euro haalde zo’n grote bananendoos vol. Maar nu doen ze het zelf dozen van 10 euro, wel goed vol volgens de fysio maar op meer km rijden. En dat is en plaats waar verder niks mee te combineren is

 3. Het blijft maar bezig hé dat op en afbreken. Gelukkig weet ik nu al dat het allemaal goed en snel verlopen is, alleen de glasvezel nog, zucht, wéér de straat opbreken.
  Ik beb nooit zoveel voorraad dat ik moet “spiegelen” , ik gebruik ook maar zó weinig dat het niet de moeite waard is om meer dan één verpakking in voorraad te hebben.

  1. Ja het meeste werk van klussen is altijd de voorbereiding dingen leegruimen e.d. Ja maar bijvoorbeeld die muesli eet ik iedere dag en als het dan zoveel scheelt is het wel de moeite om een voorraadje te hebben. Kijk wel altijd naar de datum dan. En wat potjes groentes vind ik ook wel makkelijk en daar zijn ook altijd acties van 1 en 1 gratis. Mijn nieuwe inductieplaat moet ergens vandaan komen he haha……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s