Ff flink terug gefloten

Ja en veel mensen zeiden het wel tegen me, je krijgt nog wel een terugslag en ik moet toegeven ze hebben allemaal gelijk helaas.
Het ging vorige week zo lekker, het sporten bij de fysio, eigenlijk ging het prima en ik voelde me er zo fijn bij.
Alleen ’s nachts begon mijn been zeer te doen, niet eens mijn knie maar mijn onderbeen, een soort vlammende pijnscheuten opeens, alsof iemand een mes er in stak, kon er ook slecht van slapen.
Iedere keer als ik wat anders wilde liggen begon het weer.
De nachten daarna werd het nog erger, iedere keer zo’n 1 tot 2 uurtjes slapen en dan weer die pijn vond het echt heel vervelend en vroeg me regelmatig af of ik er wel goed aan had gedaan om me te laten opereren. Zag er gewoon tegen op om naar bed te gaan.

Gelukkig bleef het lopen wel goed gaan en overdag had ik er weinig last van behalve als ik even een uurtje op de bank ging liggen begon het weer.
Mijn zoon dacht ook overbelasting en ik weet ook wel van welke oefening het kwam, zo’n elastiek om mijn voet en dan naar achteren trekken.
Waarschijnlijk is er op zo’n manier een peesaanhechting of spier ergens in de stress geschoten. Bovendien had ik meestal ’s avonds ook wel veel last van onbewuste spiertrekkingen en krampen in mijn been.
Afijn maandag kwam Wim gelukkig en kon ik niet alleen mijn verhaal kwijt maar ging hij ook weer van alles voor me doen boodschappen, paar dagen weer koken voor me, de was van boven naar beneden sjouwen en omgekeerd, een kastje terugplaatsen en waar ik heel blij mee was hij ging een pruimenboompje voor me kopen in het tuincentrum en poten in mijn derde tuintje. Natuurlijk niet het belangrijkste van alles maar zo leuk weer.
Was niet het aller gezelligste gezelschap de laatste dagen voor hem maar hij trok zich er niets van aan en zei dat hij er niets van had gemerkt. Lief toch, heb hem deze afgelopen maand wel veel beter nog leren kennen en hoewel ik altijd al blij met hem was is dat gevoel nog steeds sterker geworden.

De twee dagen wat rustiger aan gedaan hebben wel geholpen. De afgelopen nacht sliep ik voor het eerst weer praktisch zonder pijn, wat heerlijk, sliep zelfs 5 uur achter elkaar door.
Vanmiddag is Wim weer vertrokken, hou het voorlopig even op wat rondjes lopen en vrijdag aan de fysio maar vragen of ie mijn enthousiasme een beetje wil temperen voor mijn eigen best wil. En het dan toch maar weer oppakken verder.

24 gedachten over “Ff flink terug gefloten

 1. Ja weer andere spieren en wat “er aan hangt”in beweging gezet, ze zaten nét zo lekker in hun knusse ongebruikte bundeltjes, en dan zet jij ze ineens hard aan het werk. maar al protesteerden ze heftig, ze wérken dus nog wel gelukkig. Fijn dat Wim er zo voor je was en precies wist wat je nodig had.

  1. Ja dat denk ik ook. Het zal er allemaal bij horen maar het ging net zo lekker haha.. Ja blij dat hij weer precies op het goede moment er was. Dat kon ik wel ff gebruiken.

 2. Allemaal heel begrijpelijk! Je wilt vooruit, maar het nog zoeken wat wel en niet kan. Het is allemaal nog vers en dan ga je snel over een grens. Goed luisteren naar je been. En fijn dat Wim er nu is. Dat geeft ook rust. en het komt goed, maar het duurt even.

 3. Heel vervelend allemaal.
  Misschien moet je magnesium gaan slikken?
  Lees maar eens waar dat allemaal goed voor is.
  Niks verplicht hoor!
  Maar het schoot me ineens in de gedachten omdat ik er zelf veel baat bij heb.
  Beterschap!!!

 4. Wat naar, gelukkig dat je vriend bij je was.
  Magnesium wordt het snelst via de huid opgenomen.
  ‘n Vriendin koopt het in een spuitbusje bij da-drogist. Daar is het vrij goedkoop.

 5. Ach lieve naamgenoot,
  Jezelf tegen komen is een harde les en ik denk dat het niet de laatste keer zal zijn. Een nieuwe knie is geen peuleschil en vergt tijd voor herstel.
  Ik gebruik vitamine D met magnesium en dat helpt wel, maar ook voldoende waterdrinken om je afvalstoffen af te voeren. Ik was blij met mijn fysio, waar ik alle vragen aan kon stellen. Het is nu vier jaar geleden dat ik een nieuwe knie kreeg en het herstel gaat zeker nog wel 2 jaar na de operatie door. Moet niet verliezen.

 6. Klinkt me bekend in de oren, ik had precies hetzelfde na de heupoperatie, ook de oefening met de elastieken band heeft het bij mij veroorzaakt. Andere fysiotherapeut kwam i.v.m ziekte van de mijne, en die zei gelijk dat ik er mee moest stoppen, ook het wandelen moest ik beperken, ik was geen 20 meer, dus aanpassen! Het heeft geholpen om eerst goed rust te nemen. Jouw Wim is een echte kanjer van een vent!

  1. Ja door die 2 dagen wat rustiger aan te doen gingen die pijnen ’s nachts wel over gelukkig. Ben ook altijd blij dat ik niet de enige ben die zoiets heeft al gunde ik jou dat natuurlijk ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s