Ik hou van uitzoeken….

Ja ik hou van uitzoeken zoals ik in de coronatijd alle lego uitgezocht heb van mijn zoon en opgebouwd, netjes allemaal met de bijbehorende boekjes in zakjes gedaan en daarna in kratten. Weken mee bezig geweest maar zo ontzettend leuk om te doen. Ik hou gewoon van opruimen en sorteren van dingen.
En ik vond nog een doos met speldjes, denk dat veel mensen die vroeger wel gespaard hebben. Ze zaten in twee mappen en op een doek gespeld. Allemaal door elkaar, een mooi werkje dus om dat allemaal eens uit te zoeken en te sorteren een beetje.
Waarvoor dat weet ik niet maar het is een prettige en afleidende tijdsbesteding.
Ik zie ook zoveel merken langskomen van vroeger waarvan speldjes nog zijn. Flippie Tiel, Lodalientje, Siebrand, Castella en nog wel meer. Maar ook veel merken die er nog steeds zijn zoals croma. zeeuws meisje, unox, dreft etc.
Ben begonnen met degene die ik het minst leuk vind die met plastic plaatjes er op. Ik zie een serie van Zeeuwsmeisje met allemaal verschillende dieren. Speldjes van Pipo de Clown.
Ik ben opeens weer in het verleden.
Heb de speldjes van verschillende mensen gekregen die ze kwijt wilden en ach al zal ik er niet veel meer mee doen dan dit uitzoeken het blijft voor mij toch leuk om ze nog te bewaren.
Ben nog lang niet klaar met uitzoeken. Heb nog twee soorten over die gemaakt zijn van blik en dan ook nog degene die ik het mooist vind van dikker metaal gemaakt.


Vind het leuk om ze op soort of op kleur te sorteren en heb er een paar honderd, kan nog even vooruit.
Gisteren kreeg ik onverwacht verrassend visite van de vriendin van mijn exgenoot. De juf van kleindochter 1 had een studiedag en zij was een ochtendje spelen bij mijn exgenoot en zijn vriendin.
Ze appte of ik het leuk vond dat ze even langs kwamen, zo ver wonen ze niet bij mij vandaan en natuurlijk vond ik het leuk. Was ook heel gezellig. Gelukkig kan ik heel goed met haar opschieten.
KD1 had een mooi paasei voor me gemaakt van kralen die ik van haar kreeg en waarvan ik dacht dat het een armbandje was maar nee zei ze Oma, dat is een paasei…… 😉 Dat ik dat nou niet gezien had zeg, dat was toch wel dom natuurlijk.
Ach zo zijn er soms weer van die onverwachte leuke dingen die langskomen en de dagen wat extra kleur geven. Nu het weer nog…….. 😉

20 gedachten over “Ik hou van uitzoeken….

 1. Wat een collecties. Ik heb alleen nog speldjes uit de jaren 60. Maar oud en versleten door de tijd. Voor de rest: alles weggedaan. Opruimwoede, misschien stom, denk ik nu ik dit bij jou zie. Mar ja…

  1. Heb gekeken maar nee hoor zie er zoveel te koop staan en zelden een bod op uitgebracht zie ze ook wel eens bij de kringloop voor bijna niets. Misschien doe ik ze ook wel weg eigenlijk heb ik er niets aan.

 2. Ach Anneke wat hebben we toch veel gemeen, tuineren, fietsen en uitzoeken, ja het uitzoeken, het bij elkaar leggen, ik hou daar ook van, uren kan ik daar mee bezig zijn, knopen uit elkaar halen? ik vind het zo leuk om te doen! Wat fijn dat je het zo goed met de vriendin van je Ex kan vinden, dat maakt het leven wel wat gemakkelijker denk ik. Het overkomt mij ook vaak dat ik niet gelijk weet wat mijn kleinzoon voor me heeft gemaakt, niet altijd handig!

 3. Op kleur en maat sorteren, ik ben er gek op. Ik kon vroeger uren doorbrengen met het sorteren van knopen uit mijn moeder’s knopendoos.
  Helaas, als de tafel gedekt moest worden was mijn moeder het ‘hup hup type’ …….
  Van mijn kleinkinderen kreeg ik, sinds mijn blunder de getekende poes Willem , poes Pixel te noemen (beide dikke oranje katten ala Dikkie Dik) altijd een vrij uitgebreide uitleg wat er getekend, geknutseld of geschilderd was.

  1. Haha ja leuk die kinderen kunnen dat dan zo eerlijk zeggen he….. kan daar zo van genieten. Ja de knopendoos heb ik ook ooit uitgezocht op kleur en soort en in plastic zakjes gedaan. Ik wilde ze naar de kringloop brengen maar kon het niet hoewel ik zelden een knoop er van gebruik.

    1. Ik vind het geweldig leuk om te doen. Destijds voor mijn zus die een bedrijfsboekhouding had van heel veel jaren oud die uitgezocht moest worden. Met zoveel plezier gedaan toen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s