Kookmissie…..

Inmiddels is mijn vriezer aardig leeg geworden en dat is ook prima een keer, stamppotjes en erwtensoep weer hoop ik dat het voorlopig eens over is.
En dan spreek ik mezelf meteen weer tegen want ik had nog alles klaar liggen om nog een keer erwtensoep te maken en dat heb ik vanmorgen even gedaan.
Soms ben ik gewoon een ontzettende oen zoals vanmorgen, ik wilde met de bus van 11 uur naar de bieb daar een bakje doen en dan via de apotheek (medicijnen) huisarts (gebeld dat ik weer bloed moest prikken doe ik altijd een keer per jaar) juwelier (kettinkje laten repareren) en supermarkt weer naar huis gaan lopen.
Maar ik liep zo ontzettend te tutten, nog even dit, nog even dat, een kruk weer kwijt dat ik eenmaal buiten de bus al aan zag komen rijden, die had ik dus gemist.
Dan maar eten gaan koken en mijn missie naar de middag verplaatsen.

Naast de erwtensoep wilde ik ook nog een grote pan macaroni maken. Dus volop bedrijf op mijn inductieplaat. En heel eerlijk het viel met best tegen om dat allemaal tegelijk zo’n beetje te regelen. Best veel tijd op dezelfde plaats staan zonder steun verder en op een gegeven moment viel me dat toch wel wat tegen want tussendoor wil ik dan ook al weer dingen afwassen maar goed, het lukte me wel en het leverde weer 6 porties macaroni op en 5 porties erwtensoep. De laatste van dit seizoen hoewel ik in de zomer ook best wel eens een bakje erwtensoep lust.
Vanmiddag dus en route gegaan. De bus nu wel gehaald en in de bieb een bakje gedaan, met verschillende mensen zitten kletsen en wat zitten lezen. Supermarkt (kan weinig meenemen met krukken) kettinkje weggebracht.

Dat kettinkje had ik Wim voor zijn verjaardag gegeven. Hij had niet gezegd tegen me dat hij hem kwijt was geraakt. Afgelopen week na een was te hebben gedraaid maakte ik het rubber droog en voelde opeens iets zitten en daar was het kettinkje. Waarschijnlijk met het uittrekken van een trui blijven haken en gebroken en zo in de wasmachine gekomen. Meteen even gebeld of ie soms iets kwijt was… en hij had het inderdaad nog niet willen vertellen maar had hem wel gemist al. Grappig toch.
Nog langs apotheek en huisarts en weer naar huis. Mooi stukje lopen zo weer vandaag. En lekker weer wel grijs maar niet koud poosje in de tuin gezeten kikkers kijken, ik kan er zo van genieten. Ze bewaken trouw hun nageslacht. Camera en bakje thee er bij.
Mooie afwisselende dag zo en ja de macaroni smaakte vanavond heerlijk………

14 gedachten over “Kookmissie…..

  1. Zoals jij een dag kan samenvatten, zie je het niet vaak. En dan nog met alle details tot aan het missen van de bus. Maar het leverde weer veel leesplezier op.

  2. Ik maak ook vaak van die grote porties, iets voor de jonge buurtjes, onze zoon en schone dochter, bakjes in de vriezer en zo is iedereen dan weer blij, alleen macaroni, dat komt er bij mij niet in! Ik hou niet van wat voor soort pasta dan ook. Mijn lief krijgt dat dan weer van de buurvrouw. Wat een geluk dat je die ketting vond!

  3. Je had me op het verkeerde been, De titel “kookmissie”met een kikkerfoto, ik zag je al kikkerbilletjes koken. 😉
    Je sloeg een beetje door, daar ga je vast nog een nachtje voor boeten maar dan weet je waar het door komt. Wat fijn dat het kettinkje weer terecht is dankzij jouw oplettendheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s