De oplichter…..

Nu mijn wereld wat groter weer wordt kom ik ook weer mensen tegen met verhalen zoals gisterenmiddag.

Ik was naar de fysio geweest waar ik me een half uur letterlijk in het zweet had gewerkt, hij is heel tevreden over mijn vorderingen en dan ben ik het ook maar. (maar ik wil zo graag weer gaan fietsen 😉 )
Op de loopband, fietsen op de hometrainer en nog meer van die apparaten om mijn beenspieren te trainen en de buiging te verbeteren. Best intensief maar ook een lekker gevoel.
Als ik klaar ben ga ik naar de bibliotheek die is er niet zo ver bij vandaan. Ik ga bij de grote leestafel zitten en neem een bakje thee en ga zitten lezen.
Er komt een man binnen die ik al heel lang ken en toevallig zat hij er vorige week ook al.
Even later komt er nog een man binnen lopen, hij loopt naar het kopieer apparaat en is daarna weer verdwenen. Bij het kopieerapparaat liggen een paar visitekaartjes die hij heeft laten vallen bewust of onbewust??
De man zegt “zag je hem?” Dat is die oplichter en ik vraag hoezo oplichter.
Hij vertelt dat hij twee weken in een programma “opgelicht” was geweest deze man en er werd gewaarschuwd voor hem.
Ik had een paar weken geleden nog met hem zitten praten, vertelt hij, hij had allemaal verhalen over bedrijven die hij had gehad en miljonair was geweest en nu nog bezig was met een uitvinding en daarvoor mensen zocht die hem daarbij wilden ondersteunen. Hij had ook verteld Poetin ontmoet te hebben (nou weet ik niet of je daar nou zo trots op moet zijn als het echt waar is dan ook nog)
Later zag hij hem in het programma “opgelicht” en bleek dat hij al wat mensen geld had afhandig gemaakt en ook zelfs flinke bedragen.


Nadat hij dat programma had gezien heeft hij ook de medewerkers van de bibliotheek ingelicht.
Ik neem een kaartje mee naar huis en zie dat hij aangeeft als beroep General Manager is. En daaronder staat “Dutch solutions for a global challange” .
Ga een beetje googelen en vind een profiel op Linked In met de volgende tekst:

Info

αlpha Solutions developed an extra ordinary disrupting plasma technique, called the αNC PLASMA technique. It can separate elements till atomlevel and re-arranged with other separated atoms in other elements.
We can make ammoniagas (NH3) from WATER (H2O) and AIR (78%N) on which boilers can burn, cars can drive, ships can sail and planes can fly. The exhaust is 100% emmision free.
We can make Graphene from industrial and coal fired CO2 exhaust. Graphene is 200 X stronger than steel, electrical resistance zero.
Cars, ships and planes made from Graphene will be between 70% – 80% lighter, saving a lot of energy.

The purification of polluted soil without excavating (in situ) and chemicals. Our method gives a cost saving up to 70%.

Mining without high poisoning chemicals like CYANIDE or even worse MERCURY with a higher result and more pure in comparison with the present methods.

WE ARE LOOKING FOR INVESTORS IN THIS DISRUPTIVE TECHNOLOGY.

Uit het programma Opgelicht bleek ook dat hij nog steeds probeert geld los te krijgen van mensen zoals ook te lezen is in de laatste zin.
Vond het echt wel een apart verhaal hoor. En als ik zijn visitekaartje zie, scheef zo te zien zelf gemaakt en gekopieerd krijg ik toch wel mijn twijfels ook bij deze man en zijn plannen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zeg maar.
Zo kom ik nog eens wat te horen aan de leestafel in de bieb, ik ga zeker nog eens vaker daar wat lezen en een bakje doen……….. want tenslotte blijf ik een nieuwsgierig mens…..;)

21 gedachten over “De oplichter…..

  1. Zo’n man moeten ze dan toch oppakken. Hij is gewoon in het openbaar slachtoffers aan het maken door die kaartjes neer te leggen en wie weet met mensen te praten en ze mooie rendementen aan te praten. Ach wat zou ik zo’n figuur graag een enorme knal willen geven.
    (normaal ben ik redelijk vredelievend hoor), maar ik kan niet tegen dat soort figuren. Ze maken mensen ongelukkig.

    1. Ja inderdaad hij komt daar aan de leestafel zitten en begint gesprekken met de mensen, wie weet wie er weer intrapt maar de medewerkers van de bieb weten het nu wel dus zullen er ook wel op reageren als ie komt. Nu was ie ook zo weer weg waarschijnlijk werd er gezegd dat hij niet welkom was daar meer.

  2. Je denkt dat jezelf nooit in zo’n verhaal zou geloven maar sommige mensen kunnen zo mooi praten en zich zo mooi voordoen dat het iedereen kan gebeuren erin te trappen.

  3. Fijn dat het goed gaat met je revalidatie, ja,ja,ja, jij wilt nóg sneller maar dat kan even niet.
    Goed dat er gewaarschuwd werd in de biep, ik naam aan dat de kaartjes ook meteen weggehaald zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s