365 – 03-04

Tuinieren, vroeger moesten we ook op zijn tijd aanpakken, onkruid wieden en zo kan ik me niet herinneren maar wel alles plukken en schoonmaken.
Zomers aten wij alle groentes vers uit de tuin, uit de grote groententuin naast ons huis. Daarbij ook verschillende soorten fruitbomen, appels, peren, kersen en daarbij nog veel struiken langs de slootkant met bessen.
En vooral die bessen plukken had ik een hekel aan, zwarte bessen plukken waarvan mijn moeder dan weer bessensap maakte, wat ik trouwens wel heel lekker vond/vind.
Wiebelend in de schouw in een sloot bessen plukken, dat was niet zo mijn ding.

groententuin

Plaatje internet.

 

7 gedachten over “365 – 03-04

  1. Wij hadden vroeger ook vaak verse groenten en fruit. Mijn opa had veel vrienden tussen de landbouwers… Haha, hij was een ouwe stroper en bracht ze in ruil zijn gevangen paling…
    Wij hebben zelf ook een moestuintje gehad, zo’n 35 jaar geleden, niet mijn ding. Alles moet er tegelijk af en dan was het een hele klus om alles schoon te maken, wassen, blancheren en invriezen, dat kwam altijd (voor mij dan) ongelegen ;-).

    1. Dat is ook niet mijn ding hoor, zou ook geen moestuin willen zeker niet voor mij alleen. Maar hier en daar een kropje sla of een maaltje bietjes voor eigen gebruik vind ik wel leuk om te doen in mijn kasje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s