365 – 06

Van mijn allesvroegste herinneringen weet ik niet veel meer, maar een ding weet ik nog wel toen mijn jongste zusje werd geboren, ik was toen 3,  kwam er een zuster in huis. Netjes met schort, kapje op, echt een zuster die gewoon 10 dagen kwam om te zorgen voor de kraammoeder en het kind. En daarbij ook nog het huishouden deed en voor de andere kinderen zorgde. Mijn moeder had nog maar kort een stofzuiger (denk ik ) en de zuster ging daar mee zuigen. Ik kroop dan altijd heel ver weg bij mijn moeder in de bestee die we toen nog hadden.

stofzuiger

Grappig is dat ik op zoek ging op internet naar zo’n oude stofzuiger met van die sleden er onder en waar kwam ik terecht op het blog van Rietepietz, dus ik hem hem even “geleend” wel gevraagd maar nog geen toestemming gekregen haha……

10 gedachten over “365 – 06

  1. Gelukt dus met een nieuw blog erbij.

    Ik heb wel eens een boerenkoolveldje kaalgeplukt om te voorkomen dat ik nog meer kinderen kwamen.’t heeft niet geholpen er kwamen nog drie,5 of 6 was ik toen ongeveer.

  2. Dat was waarschijnlijk een van de eerste stofzuigers, leuk hè om dat bij een medeblogger tegen te komen. Mijn eerste jeugdherinneringen zijn van toen ik net 4 jaar was…

  3. Whahahaha, het éérste dat ik dacht toen ik die foto zag was “hé, dat is in het Haags historisch museum ” en dat klopt dus want dáár heb ik die foto gemaakt vorig jaar. Natuurlijk mag je hem gebruiken (ik heb geen mailtje van je gezien volgens mij) maar zolang het geen al te persoonlijke foto’s zijn mag je áltijd alles ongevraagd pikken hoor. Ik heb trouwens zélf nog heel kort ( aan het begin van m’n huwelijk) zo’n zelfde stofzuiger gehad in het bruin, een oudje van m’n schoonmoeder;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s