365 – 09

Vanaf dat ik klein was las ik graag en heel veel, we waren lid van een christelijke bibliotheek waar de boeken ingedeeld waren op leeftijd. Op je kaartje werd geschreven welke boeken je al gelezen had. Omdat ik zoveel las mocht ik wel eens boeken uitzoeken voor hogere leeftijd.

Met het kerstfeest van de zondagssschool kregen we een boekje dat ik letterlijk helemaal kapot las.
Ik heb ze nog steeds en soms lees ik er zomaar eens een voor de grap en de herinnering.
Allemaal stevig overgoten met een christelijk sausje natuurlijk en de moraal dat het goede altijd overwint.
Boeken oudzondagsschool

 

 

8 gedachten over “365 – 09

  1. O, wat leuk en herkenbaar, behalve dan dat ik niet zo graag las, maar het moest 🙂
    Dat boekje van de drie domme zusjes van WG van der Hulst staat hier ook nog in de kast en volgens mij ook met een kaartje erin geplakt van de zondagschool.

  2. Voor mij waren de boekjes van de zondagsschool de eerste kennismaking met “een eigen boek” boeken waren te duur in eind jaren 40 begin jaren 50. later kwam er inderdaad de bibliotheek maar er las thuis niemand dus het schoot er vaak bij in. Grappig , jou herinnering maakt ook bij andere herinneringen los!

  3. Ach ja zondagsschool,oh ik was en ben ook een boekenwurm. Maar die boekjes ik heb ze niet,vast ergens zoekgeraakt tijdens een ‘opruimwoede’ van mijn moeder.Die kon er wat van,waarschijnlijk dat ik daardoor werkelijk van alles bewaar.

  4. Heel herkenbaar, ik kreeg bij elke gelegenheid boekjes maar heb ze allemaal aan mijn jongste zusje gegeven… geen idee of zij ze nog heeft eigenlijk. En de biep, daar kwam ik ook toen ik nog kind was. Moest er een eind voor fietsen want bij ons in het dorp hadden we die niet, maar ik had het er voor over. Leuk hoor Anneke, die herinneringen. Ik ga gauw naar dag 10 😉
    ot: Leuk die slideshow, goed dat je die mooie foto’s nog even in beeld brengt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s