365 – 24-02

Vandaag wat boodschappen wezen doen, wat ging dat vroeger toch anders.
Een keer in de week kwam de kruidenier “vragen” of mijn moeder vulde zelf van te voren al het boodschappenboekje in en later in de week werd het dan thuis gebracht.
Zo ging het niet alleen met de kruidenier maar  kwam ook de melkboer, kaasboer, bakker,slager, groenteboer langs de deur om hun waren te slijten.
Nu hadden wij van de melk-,kaas- en groenteboer niet zoveel nodig omdat mijn vader bij de boer werkte dus daar melk en kaas mee vandaan nam.
Als hij zijn loonzakje kreeg werd alles afgerekend.

SONY DSCFoto @anneke

3 gedachten over “365 – 24-02

  1. Wij woonden in een dorpje waar alle winkels toen nog waren en ik ging met een briefje en boodschappentas op stap. Tussendoor bracht ik de zware spullen thuis en mijn moeder ruimde ze dan meteen op. En ik ging meteen weer naar de volgende winkel. De zaterdagochtend was ik dan wel zoet hoor, kruidenier, slager, groenteman, visboer soms, bakker en melkboer. Boodschappen doen vroeger deed ik best graag hoor!

  2. Ja dat boodschappenboekje ken ik nog wel, aanvankelijk werd er in de late jaren 40 ook nog vaak een deel van de maand op de pof geleverd.Er was vaak domweg geen geld genoeg.
    Bij ons kwam de melkboer met een kar langs de deur ,net als de aardappelboer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s