365 – 13 – 07

Vandaag was ik bij mijn broer, hij woont in ons ouderlijk huis en als ik daar ben probeer ik altijd toch nog weer ergens een stukje van mijn jeugd te vinden. Eigenlijk staan er nog maar twee bomen die er vroeger ook stonden. De oude appelboom die zeker dit jaar helemaal weer volhangt met appels en al gezorgd heeft voor heel wat appelmoes. En de oude knoestige wilg. Hij wordt slecht, vertelde mijn schoonzusje. Maar ik hou van die oude boom alleen al om de herinneringen die ik er bij heb zoals aan de vele bessenstruiken die er naast stonden.

knotwilg

Plaatje internet.

4 gedachten over “365 – 13 – 07

    1. Ja dat is inderdaad zo. Alleen heeft ie het in de loop der jaren al zoveel keer verbouwd dat er van het oude huis eigenlijk niets meer over is. Maar de plaats wel en de sfeer hangt er voor mij nog steeds. Het grappige is ook dat een aantal buurkinderen van vroeger ook daar zijn blijven wonen dus die zie ik dan ook nog regelmatig op verjaardagen.

  1. Leuk dit soort nostalgische herinneringen! En dat je broer er woont is helemaal leuk!
    Wij hebben vorig jaar de tuin bij ons nieuwe huisje laten opknappen, in de voortuin alles eruit laten halen behalve een ‘gouden regen’. Zo’n boom hadden we vroeger bij mijn ouderlijk huis ook staan, ook net als hier, gesplitst in 3 grote takken… Ik vond het heel leuk en ben blij dat die bewaard is gebleven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s