365 – 21-05

Het grapje van de ooievaar gisteren bracht me op voorlichting van vroeger. Helemaal geen voorlichting dus. Daar werd niet over gesproken. Kinderen kwamen uit de boerenkool of de ooievaar bracht ze.
Mijn zus vroeg een keer aan de dokter, krijg ik nog een broertje of een zusje, de dokter zei toen dat ze dan heel veel centjes moest hebben.
Ik weet nog dat een vriendinnetje die wel voorgelicht was door haar moeder iets vertelde over een zaadje en een eitje en ik dat zo’n raar verhaal vond.
Denk niet dat ik er zo over nadacht toen nog. Kwam later pas.

ooievaar baby

 

Plaatje internet

5 gedachten over “365 – 21-05

  1. Ik had gelukkig heel moderne ouders en ben op mijn negende of tiende compleet voorgelicht. Nadien keek ik heel anders naar volwassenen. 😀

  2. Ja dat was wat, die voorlichting. Ik ben wel voorgelicht door mijn vader toen ik rond de 12 jaar was, maar dat was alleen in theorie. Ik werd denk ik verondersteld het verder wel te snappen. Ik dacht in die tijd daarom ook dat mijn ouders hét wel 4 keer moesten hebben gedaan want we hadden 4 kinderen ;-).

  3. Nee , geen voorlichting thuis, die kwam pas in het laatste jaar van huishoudschool toen ik 11 was, voor mij nog op tijd maar de meeste andere meisjes hádden al zwanger kunnen zijn omdat ze al menstrueerden;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s