365 – 10 – 11

Toen ik jong was zat ik ook op een jongerenvereniging van de kerk. Na de kerkdienst kwamen we dan bij elkaar gewoon om koffie te drinken. Soms ook om te praten met elkaar, of werden er onderwerpen behandeld.
Maar we hadden ook wel muziekavonden, toneelavonden of we gingen op stap naar de landelijke dagen met cabaret, alles wel gestoeld op basis van het geloof.
In die tijd was gospelmuziek populair bij de christelijke jeugd, het was net wat vlotter dan psalmen en gezangen. Op dit soort dagen werden die veel gezongen met elkaar.
En eigenlijk vond ik dat wel leuk.

kerkclub

Alle boekjes heb ik er nog van bewaard 😉

7 gedachten over “365 – 10 – 11

  1. Ik zat ook op zo’n schakelclub van de kerk. Van 13 tot 15 jaar. Er was een strikte scheiding tussen ons en de jeugd van 16 jaar en ouder. Tegen de tijd dat ik oud genoeg was om daar binnen te mogen, was ik helemaal uitgekeken op alles wat met geloof te maken had.

    1. Ja bij mij begon het in die leeftijd ook te komen inderdaad. Maar die bijeenkomsten werd veel aan cabaret gedaan en zo en natuurlijk jongens ontmoeten haha dat hoorde er ook bij. Misschien was dat ook wel een soort achterliggende gedachte om iemand in je eigen geloof te vinden of zo. Niet gelukt.

  2. Klopt, vroeger waren de meeste verenigingen vanuit een geloofsovertuiging opgezet.
    Zo was ik een tijd lid van de CJMV . In die tijd werden er helaas nog wél gezangen en Psalmen gezongen;-)

  3. Ik heb een tijdje op de zondagsschool gezeten, maar toen ik daar niets meer aan vond, mocht ik er vanaf. Mijn broertje en ik zaten wel op een christelijke school, maar thuis deden we er niets aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s