365 – 06-04

Vakantie, vanavond belde mijn vriendin over de vakantie.
Wij gingen vroeger nooit op vakantie, eigenlijk bijna niemand van mijn vriendjes of vriendinnetjes.
Het enige wat ik nog wel eens deed was bij een van mijn nichtjes logeren, dat was best leuk eigenlijk wel. Een van mijn tantes had een drogisterij, dat was zo leuk daar in de winkel.
Een enkele keer gingen we naar de dierentuin Blijdorp, met de bus natuurlijk, hartstikke leuk was dat. Feest was dat om te doen, tas met eten en lekkers mee, zak met pinda’s voor de apies en olifanten kopen. Dat mocht toen nog.

blijdorp

 

 

 

 

8 gedachten over “365 – 06-04

  1. Blijdorp ben ik nog nooit geweest. binnenkort ga ik met mijn kleinzoon. dat lijkt me leuk! dierentuin vond ik altijd leuk. mijn kinderen en ik hebben mooie herinneringen aan Emmen. voeren…..dat mag niet meer….leuk log

  2. Ooit ben ik een keer in Blijdorp geweest, een avondexcursie, was heel interessant!
    Wij gingen vroeger altijd naar Artis… Wij gingen wel op vakantie vroeger, maar niet ieder jaar, net of er wel of niet geld voor was denk ik.

  3. Artis, Blijdorp, dierenpark Wassenaar. Allemaal redelijk in de buurt voor ons, dus destijds dankbare vakantietripjes. IK ging er als kind met ouders en later ging ik als ouder met kinderen.,

  4. Vakantie was vroeger voor “gewone mensen”inderdaad niet zo vanzelfsprekend! Kinderen werden wel eens “uitgewisseld”bij wijze van vakantie maar veel meer was er niet. Mijn ouders huurden half in de jaren 50 voor het eerst een (zeer bescheiden) vakantiehuisje op de Veluwe.maar pas begin jaren 60 gingen mijn ouder voor het eerst met een busreis naar Duitsland,de kinderen waren toen al vrijwel allemaal het huis uit!

    1. Mijn ouders waren wel lid van een reisverenging dan gingen ze een dag per jaar met een reisje ergens naar toe. Verder ging mijn vader nog wel naar Friesland naar familie. Eigenlijk gingen ze ook later nooit op vakantie alleen een dagje weg zo nu en dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s