365 – 07-02

De winter van 1963 was denk voor veel kinderen, zeker voor mij legendarisch, ik had ook een leeftijd dat ik het me nog heel goed herinner.
Hele sneeuwbanken waren er waar we mooie sneeuwhutten van konden bouwen.
Op de IJssel werd volop gereden door auto’s.
Maar er was achter het dorp op de IJssel ook een ijsbaan geveegd en verlichting aangebracht waar iedere avond geschaatst kon worden.
Een avond was er gekonstumeerd schaatsen, dames en heren in klederdrachten gingen daar schaatsen, zwieren zoals dat vroeger veel gedaan werd.
Wij mochten er ook gaan schaatsen, ik met mijn eerste echte witte kunstschaatsen.

zwieren

Plaatje internet

3 gedachten over “365 – 07-02

  1. Leuk weer Anneke! Kan me die winter ook nog heel goed herinneren. De Ringvaart vlakbij ons huis was zelfs dichtgevroren, we konden heel ver schaatsen. Haha, kunstschaatsen, ik kreeg ze ook rond die tijd, maat 39, met dikke sokken moest het wel gaan… hahaha ik ben nog steeds bezig erin te groeien ;-).

  2. Ik heb van die winter niet héél veel meegekregen, na de bevalling van onze zoon nog nét in ’62 begon de winter maar ik lag toen 10 dagen in een kraamkliek , zo ging dat toen nog.Ook daarna kwam ik amper buiten omdat men in die tijd de eerste paar weken niet buiten mocht met het kleintje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s