365 – 19-06

De zoete inval, ja dat was het bij ons best wel. Niet alleen van vriendjes of vriendinnetjes maar bij mijn moeder kwamen ook altijd mensen die voor de waterleiding, electriciteit of zo werkten een bakje doen. Ze wisten gewoon dat ze daar wel een bak koffie kregen. Denk dat mijn moeder het ook wel leuk vond, toch altijd druk met een groot gezin en even een praatje met een andere volwassene overdag. Tijd om ergens naar toe te gaan had ze toch ook niet want als ik wel eens terugdenk aan die tijd, wat hadden die mensen het druk met alles.

electriciteit

Plaatje internet

9 gedachten over “365 – 19-06

  1. Leuk. Mijn moeder nodigde ook allerlei leveranciers uit op de koffie. De zaterdagse bloemenman had bij ons een heerlijke pauze bijvoorbeeld.

    1. Ja die mensen wisten wel hun vaste adresjes zo te krijgen he. Vond het zelf ook wel gezellig hoor. En ik weet nog dat een aantal jaren geleden onze hele straat voorzien werd van nieuwe dakpannen. Die mannen kwamen ook altijd bij mij een bakje doen, toch een beetje overgenomen van mijn moeder denk ik.

    1. O dat is een bekend verhaal inderdaad haha. Wel leuk toch. Pas kwam ik in een bakkerszaal die heette de Soete Suikerbol. Ben even wezen vragen of daar het verhaal vandaan kwam maar dat was niet zo.

  2. Dat was vroeger inderdaad “gewoner”dan tegenwoordig. De meesten mensen die nog “aan huis komen” houden er al rekening mee dat er niemand thuis is en hebben zélf iet te drinken bij zich!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s