365 – 01 – 08

Thuis schreef ik  altijd stiekem in mijn dagboeken en die bewaarde ik dan met een slotje er op in mijn hoek van de zolder want een eigen slaapkamer had ik natuurlijk niet.
Nu was ik altijd bang dat iemand mijn dagboeken zou lezen, niet dat ik er in die tijd nou van die bijzondere geheimen inschreef maar dat wilde ik toch niet, het was mijn dagboek en het was vanaf het begin heilig voor me.
Ik had de verdenking dat mijn broer er in las en in die periode heb ik een tijdje in het Frans in mijn dagboek geschreven.
dagboekke

10 gedachten over “365 – 01 – 08

  1. Klopt,zowel eigen kamers als privacy voor kinderen kwamen pas een beetje in de jaren 60 op gang. En geheim houden mócht zelfs niet eens, ook post voor kinderen werd door de ouders open gemaakt .

    1. Ja heel in het begin sliepen we met alle kinderen op de zolder. Later kregen mijn ouders een slaapkamer beneden en gingen mijn broers naar hun kamer en sliepen de meiden alle drie in een hoek van de zolder. Daar had ik dan wel mijn eigen dingen, kastje en zo en kleding.

      1. Nou ja dan kun je er altijd nog een ‘zinnenvertaler’ op los laten op internet ;-).
        Mijn Frans is ook niet best meer, ben teveel op Spaans georiënteerd… Als ik nog wel eens Frans spreek gooi ik er altijd Spaanse woorden doorheen haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s