365 – 07-06

Postorderbedrijven bestonden volgens mij vroeger niet. Er kwamen bij ons wel kooplieden die met koffers met kleding langs de deur kwamen en deze verkochten.
Twee herinner ik me nog. De ene werd Bram de Jood genoemd, een vlotte babbel maar mijn moeder kocht eigenlijk nooit wat bij hem. De andere man heette van ’t Hart en daar kocht mijn moeder wel eens wat voor ons. Ik herinner me nog dat voor mijn gevoel daar mijn eerste gekochte, niet zelfgemaakte of gekregen jurkje vandaan kwam.
Het was zelfs zo dat je bij die man op afbetaling kon kopen. Voorloper van postorderbedrijven. 😉

kinderjurkje

Plaatje internet

7 gedachten over “365 – 07-06

  1. Kleding langs de deur was denk ik voor mijn tijd.
    (’67). Ik kan me wel de bakker, de melkboer, de schillenboer herinneren.
    En de encyclopedie verkoper natuurlijk

  2. De afbetalingsbedrijven waren inderdaad een beetje de voorloper van de postorderbedrijven, maar Wehkamp bestaat al sinds 1952 , aanvankelijk alleen met beddengoed en matrassen en nog lang niet zoals men het nu kent.

  3. Leuk logje weer. Als we iets nieuws kregen gingen we wel altijd naar de winkel. Maar toen ik tiener was had je Termeulen Post en daar bestelde ik wel eens wat en mijn moeder ook…

    1. Ja klopt toen ik wat ouder werd inderdaad termeulen post. dat herinner ik me ook nog. Maar ik probeer me bij mijn uitdaging te houden aan mijn lagere school leeftijd als lukt dat neit altijd helemaal, sommige dingen vloeien ook een beetje over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s