365 – 23-05

Ja meubels vroeger, een bankstel hadden we nog niet. Een luie stoel voor mijn vader was een rook stoel. Verder gewoon bij een tafel een aantal stoelen en daarbij nog gewone stoelen om op te zitten.  Pas veel later kwam er het eerste bankstel bij mijn ouders.
Wat ik ook altijd heel mooi vond bij mijn oma was een theetafeltje. Daar bovenop stond haar servies en in het kastje stonden de andere kopjes. Met van dat mooie geslepen glas er in. En natuurlijk overal van die gehaakte kleedjes op. Zowel op de stoelen als op de tafeltjes werden die neergelegd.

theetafeltjePlaatje internet

5 gedachten over “365 – 23-05

  1. Ik heb het theekastje van mijn oma. Is nu dus zeker al 100 jaar oud. Heel mooi geslepen glas in de deurtjes. Ben er nog steeds heel blij mee.

  2. Ik heb wél het Japanse servies dat in het theekastje thuis stond, niet het kastje !Maar je verhaal is natuurlijk heel herkenbaar, ook bij ons alleen een “rookstoel”voor m’n vader en een armstoel voor m’n moeder, verder alleen eetkamers stoelen hoewel er later ook nog een divan in de kamer stond. En in de stoel van “de heer des huizes”zitten was “not done” !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s