365 – 03 – 08

Wij hadden een jeugdclub van de kerk en dat was op zondagochtend na de kerkdienst, dan gingen we daar koffiedrinken, wat praten, soms spelletjes doen. Eigenlijk vond ik er helemaal niets aan moet ik zeggen.
Op een gegeven moment zouden we een avondje houden voor de ouders en daarvoor moest een toneelstukje ingestudeerd worden.
Ik kende mezelf, dat was niets voor mij maar goed we deden allemaal mee en ook ik kreeg een klein rolletjes, bestaande uit zegge en schrijven een zin.
Zelfs die ene zin ging bij de uitvoering niet goed, zoals ik al wist geen talent voor toneelspelen.

toneelspelenPlaatje internet

 

 

 

 

 

8 gedachten over “365 – 03 – 08

 1. Oh echt niet, ik vond toneelspelen enig, Heb ook voor de club vroeger wel een paar keer meegedaan, leuk oefenen, hilarisch en dan de uitvoering. Toen ik nog werkte vond ik het teveel worden, maaf Ik had graag bij een amateurtoneelvereniging gegaan. Helaas speelt dat zich allemaal in de winter af en dan ben ik er dus nooit…

  1. Oke ja ik kom ook regelmatig natuurlijk bij amateurtoneelstukken en soms is het heel leuk maar niets voor mij. Mijn broer heeft ook jaren toneel gespeeld, hij kon het heel goed. Leuk is het dan om te zien. Is er daar geen toneelclub????

   1. Waar bedoel je? Op Gran Canaria? Vast wel maar dan is alles in het Spaans en dat wordt me toch een beetje te lastig… Dan zou repeteren etc. allemaal veel te lang duren als ik iedere keer de boel op houd omdat ik misschien iets niet begrijp of volgen kan omdat ze zo snel praten 😉

     1. Oh bedoel je dat. Er is een Nederlandse vereniging waar ik lid van ben inderdaad. Maar die wandelen en jeu-de-boulen en houden koffieconcerten. Maar wie weet…

 2. Klopt, dat soort clubjes werden destijds meestal door kerkgenootschappen opgezet, keurig gescheiden van elkaar natuurlijk zodat protestante kindertjes en katholieke kindertjes niet zouden mengen;-)

  1. Ja precies daarom vond ik de soos die op zaterdag en vrijdagavond kwam zo leuk daar kwam iedereen gewoon, behalve diegene van een heel zware kerk die mochten daar niet heen natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s