365 – 15-03

Verkiezingen. Toen ik klein was, waren verkiezingen verplicht. Iedereen moest gaan stemmen en als iemand niet kon stemmen moest hij iemand machtigen om voor hem of haar te stemmen.
Nu waren er in ons dorp veel schippers en die waren natuurlijk niet altijd thuis bij de verkiezingen. De politieke partijen gingen dan op pad om machtigingen te krijgen om voor die schippers te stemmen. En neem van mij aan dat die stemmen wel bij hun eigen partij terecht kwamen.
Deze week hoorde ik ook weer dat dit gebeurde door politieke partijen.
Dus niets nieuws onder de zon wat dat betreft.

kiezen

 

8 gedachten over “365 – 15-03

  1. Het was eigenlijk wel béter dat het verplicht was,dan móeten ze wel stemmen.Nu weten de mensen die nooit stemmen meestal het best welke partij er wél aan de macht had genmoeten.

  2. Ik zie het zelf als een moment dat je je stem kan laten gelden.Eigenlijk vind ik het beschamend dat de landelijke politiek zich zo bemoeid met de gemeentelijke.En als je niet stemt heb je ook geen recht om zomaar overal kritiek op te hebben.Ik ben het wel eens met rietepietz.

  3. Het was vroeger niet eens verplicht, manlief heeft nooit gestemd. Ik zelf wel, maar achteraf had ik altijd het idee dat ik weer verkeerd had gestemd. Toen maar een partij blijven aanhangen, die me ook teleurstelde, daarna nooit meer gestemd. Maar ik zeur ook niet hoor… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s