365 – 07 – 12

Sinterklaas weer weg en dan komt de Kerstmis er weer aan. Vroeger hadden we nog geen kerstboom maar werden er bij een nicht van mijn moeder hulsttakken gehaald. Zij hadden een paar bomen met hulst en dan kregen wel een paar bossen met takken mee.
Daar werd thuis het huis mee versierd. Takken boven de schilderijen gedaan en in een vaas gezet. Pas veel later werd er een kerstboompje met ballen in huis gehaald.
Ik weet nog dat je toen bij de Hema allemaal losse ballen kon kopen van klein tot groot en in verschillende vormen zoals huisjes of vogeltjes.

kerstballen

 

4 gedachten over “365 – 07 – 12

  1. Bij ons wél een kerstboom maar die werd pas op kerstavond gekocht….dan waren ze goedkoop. Op eerste Kerstdag troffen we dan de boom versiert aan als we uit bed mochten.

  2. Net als Marja vond ik de vogeltjes het leukste en ……….ik heb er nog twee al is eentje er staartloos.Wij hadden ook echte kaarsen in het begin en achter de boom stond een emmer zand voor als de brand er in vloog……nooit gebeurd trouwens.

  3. Ik was gek op een ijsbeer. Die bal heb ik van mijn ouders gekregen. Toch speciaal om zo’n ouwetje in je eigen boom te hangen. En dat-ie nog niet gesneuveld is, mag een wonder heten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s