365 – 02 – 07

Naar de middelbare school, de Mulo zoals het toen nog heette. Samen met nog meer meiden gingen we iedere dag op de fiets naar een naburig dorp, een kilometer of 6 of 7 fietsen denk ik.
We spraken altijd een bepaalde tijd af met elkaar, mijn vriendin woonde net als ik langs de dijk,alleen een heel stuk verder en ik wachtte haar dan op de dijk op, de rest verzamelde op het dorp en zo gingen we met hele groepen naar school toe.
Weer of geen weer we gingen gewoon op de fiets, wegbrengen of met de bus gaan?  Dat gebeurde niet.

fietsende kinderen

7 gedachten over “365 – 02 – 07

  1. Leuk om te lezen, zo herkenbaar. Ik was altijd en overal de kleinste en ook met die groep kinderen die naar een nieuwe school fietsten. En halen en brengen dat kon niet eens en met de bus? Die keren kan ik nog op een hand tellen, alleen toen het heel erg slecht weer was…

  2. Je wist toch ook niet beter? Mijn dochter heb ik alleen naar school gebracht, toen ze kortademig was van de Kinkhoest. Ze kon thuis niet eens de trap oplopen…
    En ik zat in Rotterdam op school, dus moest wel met de bus. Ik was liever op de fiets gegaan 🙂

    1. Ja dan is het wat anders he als een kind ziek is.. Wij wisten niet beter, iedereen ging op de fiets, niemand werd opgehaald of zo dat was toen nog niet. Nu zie ik ook nog altijd groepen met kinderen tussen onze dorpen heen en weer fietsen hoor dus dat gebeurt gelukkig nog steeds dat de meeste kinderen gaan fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s