365 – 04-06

Gewoontes en gebruiken vroeger waren toch wel anders dan nu. Denk daarbij maar eens aan de gewoonte om op tafel bij een verjaardag een beker met sigaretten en sigaren te zetten.
Er werd gewoon aardig wat afgepaft en praten over slecht voor de mensen, daar hoorde ik nooit iemand over.
Vrouwen rookten in die tijd naar mijn gevoel wel veel minder dan mannen, mijn moeder heeft nooit gerookt tenminste en ik kende eigenlijk ook geen moeders van vriendinnen die wel rookten.
Roken was echt een mannen aangelegenheid. Mijn vader rookte ook sigaretten en ’s zondags een sigaar met een bandje.sigaren

6 gedachten over “365 – 04-06

  1. Ja dat was toch wat toen. Wij hebben het zelf ook de eerste jaren sigaretten neergezet op verjaardagen. Tijden zijn veranderd. Mijn moeder heeft ook nooit gerookt, maar wel 3 van haar zusters en ook mijn vader’s zusters rookten. Ik mocht toen ik wel eens bij mijn tante’s logeerde stiekem ook wel eens een sigaretje opsteken. Dat het slecht was hoorde je nooit iemand over.

  2. Ja, wij baanden ons in de jaren 60 door de mistbanken in een doorrookte kamer. Mijn ouders rookten allebei en vrijwel al hun broers en zussen paften mee.

  3. Dat is wel het beeld van de jaren 60 ja, mijn vader vond dat vrouwen niet hoorde te roken maar dat heeft me niet belet toch te gaan roken. Nu rook ik alweer 30 jaar niet.

  4. Dat roken ongezond was, daar had nog niemand van gehoord. Een heel geruststellende tijd! Ik kreeg altijd de sigarenbandjes van mijn oma. De koning te rijk was ik 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s