365 – 26-02

Vandaag de link poetsen.  Mijn moeder had volgens mij een strak schema met schoonmaken alles had een vaste tijd zoals maandag wasdag, dinsdag strijken denk ik zomaar, woensdag en donderdag verstelwerk en de rest, vrijdag werd de kamer gedaan en op zaterdag werd alles buiten gedaan zodat het klaar was voor de zondag. En wij mochten (moesten) allemaal meewerken. Dan werd er ook nog in het voorjaar grote schoonmaak gehouden waarbij alles naar buiten ging om te luchten. Dekens uitkloppen, alles over de stok hangen, heel veel werk was het altijd om heel het huis weer aan kant te krijgen.

schoonmakennn

5 gedachten over “365 – 26-02

  1. Mijn moeder was niet van de regels qua huishouden. Ik hielp wel altijd mee op zaterdag en soms vroeg ze me of ik even de kamer wilde stoffen, maar alles was altijd netjes, ze deed alles op haar eigen tijd. Mijn schoonmoeder was altijd bezig, had ook een weekprogramma maar kon ook echt niet van haar programma afwijken. Als ik met de kinderen “op de koffie kwam” en de koffietijd was dan al voorbij raakte ze helemaal van slag… Vreselijk vond ik dat.

    1. Nou mijn moeder had ook geen strak schema hoor hoewel wel maandag altijd wassen voor zover ik nog weet. Maar ze was wel makkelijk hoor als het anders uitkwam. Lijkt me vreselijk zo’n strak schema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s