365 – 11-02

Inspiratie bij een christelijke vereniging waar ik jubilarissen op de foto zette. Even voelde ik me terug in de tijd, zingen, bidden, voorlezen uit de Bijbel, meditatie. Toen ik klein was moesten we op “De School met den Bijbel” iedere week een psalmversje leren.

Ik had daar nooit een hekel aan, ik hield/hou van zingen en nog steeds ken ik waarschijnlijk daardoor veel psalmen uit mijn hoofd.

Voor psalmversje een 10 stond er op mijn rapport. Mijn hoogste cijfer hoewel ik voor de rest ook niet te klagen had want leren ging me redelijk makkelijk af en ik deed/doe het graag.rapport

5 gedachten over “365 – 11-02

  1. O,wat leuk. Zat op een christelijke school, ik kreeg hetzelfde soort rapport. Alleen die psalm moesten wij ook leren, maar mochten die ’s maandags ochtends niet zingen, nee wij moesten hem opzeggen, want dat was beter voor de kinderen die niet goed konden zingen.

  2. Ik zat op een Katholieke school dus geen psalmen of zondagsschool voor mij. Maar zingen deed en doe ik nog steeds graag. Dus meezingen in de kerk vond ik heerlijk, vooral toen we in mijn tienerjaren de ‘jongerenmis’ bij kwam waar de liedjes echt op een popachtige manier werden gezongen, heerlijk. Toen had ik niet zo’n hekel meer om naar de kerk te gaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s