365 – 21-02

Schoolvakanties deze week. Natuurlijk hadden wij dat ook en dat betekende lekker spelen of lezen voor mij.
Afhankelijk van het weer buiten spelen met andere kinderen uit de buurt.
We hadden een groot erf waar van alles gedaan kon worden, touwtje springen, landverovertje, hinkelen, verstoppertje, busje trap,  en allerlei spelletjes met liedjes er bij zoals “Schipper mag ik overvaren”.  Kan me niet herinneren dat ik me ooit verveelde in de vakantie, niet zo gek ook want al er niet gespeeld kon worden was ik meer dan gelukkig met een boek lezen en ’s winters natuurlijk schaatsen als er ijs was.

towutjes springen

10 gedachten over “365 – 21-02

  1. Als het droog was, speelde ik buiten. Als het snertweer was (dag woord mocht ik niet hardop zeggen…) zat ik te kleuren. Of ik kleedde mijn pop uit en smeet d’r in de hoek. Wat ik verder met dat ding moest doen, heb ik nooit begrepen 😉

  2. Mijn éne zus speelde dat soort spelletjes óók maar dan op straat met de buurt kinderen , jij kent waarschijnlijk ook wel lierlierkermelier, ik zet m’n potje hier….enz… ik was geen buitenspeelkind maar zat er soms wel voor het raam naar te kijken.

  3. Wij woonden midden in het dorp en bij ons konden we ook heerlijk spelen en natuurlijk ook op straat. Ik hield mezelf ook bezig, mijn moeder helpen, boodschappen doen en natuurlijk lezen ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s