365 – 05-06

Momenteel worden er ook weer veel tweedehandskleding ruilbeurzen gehouden. Waarom ook niet, vroeger droeg ik vaak kleding van mijn oudere zus en zo ging dat door. Of we kregen kleding van nichtjes die wat ouder waren of kennissen. Zo was er ook toen al een levendige kleding ruilhandel. Ook wel uit armoede natuurlijk want geld voor nieuwe kleding was er gewoon niet. Wel werd er ook kleding gemaakt door mijn moeder en gebreid ook natuurlijk in die tijd.
Heel bekend waren toen de gebreide rokjes met van die aangebreide galgjes er aan.
Ach eigenlijk waren ze gewoon wel schattig toch.

gebreid rokjeOp de foto ik links, mijn zusje met gebreid rokje rechts. Duidelijk bang voor de fotograaf.

6 gedachten over “365 – 05-06

 1. Ach dat gebreide spul had inderdaad wel wat.
  Ik had ook een nichtje dat iets jonger was maar groter en forser, dus ik had ook wel eens tweedehands kleding aan, maar zo ging het inderdaad bijna in elk gezin.

 2. Een dergelijk rokje heb ik nooit gedragen, tenzij ik het vergeten (of verdrongen) heb.
  Ik heb een nicht die een half jaar ouder dan mij is. en vroeger kreeg ik altijd kleding die haar te klein geworden was. Daar was ik hartstikke blij mee!
  Liefs Kakel

 3. Inderdaad was het vroeger meer regel dan uitzondering dat kinderen kleding van familie doorgeschoven kregen. Héél logisch want kleding was , vergeleken bij tegenwoordig peperduur.
  Zelfs een uitkering van nu is nog vele malen meer geld dan het loon ui de jaren 50 terwijl een kinderjurkje in die tijd al gauw fl 30 ,pak weg een euro of 13 kostte .Daar kun je ook nu nog kinderkleding voor kopen zolang je niet op “merken” uit bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s