365 – 03 – 11

Ja het hagelslag bij het ontbijt mag niet meer. Wij aten vroeger ook wel eens hagelslag op brood maar kaas was eigenlijk wel de hoofdzaak en bastaardsuiker ook wel. Worstsoorten kwamen echt pas veel later toen ik bijna op de middelbare school zat. Dan ging ik een keer per week leverworst kopen.
Boter hadden we voldoende alleen hadden we ook vaak “boerenboter” en ik vond dat eigenlijk niet zo heel lekker terwijl de rest thuis het heerlijk vond. Zelf had ik liever margarine maar de boter kreeg mijn vader op de boerderij dus stond dat op tafel voor de boterham.

boerenboter

6 gedachten over “365 – 03 – 11

  1. Wij hadden nog van die foute “Planta” die later is afgebrand in de pers. Roomboter was een luxe artikel en kwam alleen met Pasen en Kerst op tafel.

      1. Planta ken ik verder niet. Ergens vaag wel eens van gehoord. Wat wij hadden was geen roomboter maar het werd ook wel waaiboter genoemd. Het werd gemaakt van wat er overbleef van de kaas maken als ik het goed heb.

    1. Ja Riet soms kom ik weer door andere blogs op een idee over vroeger. Wij hadden ook geen roomboter maar boerenboter werd dat genoemd of waaiboter. Volgens mij gemaakt van de restanten van het kaasmaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s