Allemaal droomprinsen…..

Kikkerdril (Middel)Ieder jaar is het voor mij het ultieme gevoel dat de lente echt gaat beginnen (hoewel vandaag vond ik het nog wel tegen vallen op de fiets)  het kikker- en paddenfeest in de vijver.
Al een paar dagen zag ik het aankomen, van alle kanten kwamen de padden en kikkers weer richting vijver en werd de vijver verkend en gekeken of er genoeg partners waren en die waren er hoor.
Kikkerdril 2 (Middel)Het is echt een orgie pur sang hoor, ze hoppen van de een naar de ander en zijn de eitjes in het kikkerdril gelegd of hoe je dat ook noemen mag dan zitten ze met elkaar het hele spul te bewaken. De kikkerdril in klonten en de paddenritten zijn lange rijen met eitjes er in.
Een kostelijk gezicht vind ik het en blijf er ook naar kijken.
Vannacht toen ik nog even een was ophing hoorde ik het gebrom aan alle kanten en was de vijver meteen een zee van beweging.
Iedere keer trouwens als ik er in de buurt kom zie ik ze van alles kanten onder water schieten en er weer uitkomen.
Altijd op dezelfde plaats, het ondiepe en dus warmere gedeelte van de vijver waar ze tussen de opkomende dotters en gele lissen hun eitjes afzetten.
Je snapt niet dat er zoveel liter uit die kleine kikkers kan komen.
Ik laat niet alles in de vijver zitten. Vorig jaar heb ik vier emmers naar een andere vijver gebracht in de buurt. Heb het idee dat er dit jaar iets minder in zit dan vorig jaar maar het is wel teveel om allemaal uit te laten komen. Het ziet op een gegeven moment zwart van die dikkopjes die de zijkanten van de vijver afgrazen zal ik maar zeggen.


Het is altijd zo’n mooi gezicht de transformatie van dikkopje, dan pootjes er aan en uiteindelijk hippen de kleine kikkertjes in grote getale in mijn tuin. Ik hou echt van kikkers en padden ik vind ze zo leuk altijd om te zien. Zie niet zoveel groene kikkers meer die hadden we vroeger wel in de vijver en die waren gewoon een beetje “tam” geworden. Ik voerde ze altijd maden. Die stopte ik dan in een leeg fotokokertje dat ik aan een oude vishengel had gebonden. Dan kiepte ik dat om en op een gegeven moment als ze dat kokertje al opmerkte sprongen ze er al naar toe.DSC00015 Zo ontzettend leuk was dat. Ze zaten dan ook altijd in de waterlelies wat dan weer mooie plaatjes opleverde. Deze twee Kikker op Lelie 4foto’s zijn uit 2002…. lang geleden en deze waterlelie is al verdwenen.
Heb dit jaar wel foto’s van de kikkerdril genomen maar de kikkerfoto’s zijn van vorig jaar.
Toen heb ik echt uren liggen,hangen op mijn vlonder, soms met mijn handen in de vijver voor steun mijn camera net boven de waterlijn om foto’s te maken. Dat is nog best een hele sport om te doen en daar had ik vandaag geen zin in. Dus die foto’s zijn van vorig jaar. Mijn droomprins heb ik al gevonden ( 😉 ) dus ik hoefde er ook geen te kussen vandaag…..

 

22 gedachten over “Allemaal droomprinsen…..

    1. Mijn vissen worden altijd opgegeten door reigers dus heb er nog maar een goudvis inzitten voor de rest stekelbaarsjes alleen maar. Ook prima zo. Het is echt een natuurvijver geworden. Heb ook geen zin ieder jaar nieuwe goudvissen er in te gooien.

  1. Mooie foto’s ook al zijn ze van vorig jaar. Heb net 10 tips om kikkers op liefdespad te fotograferen gelezen. Moet je wel kikkers in de buurt hebben en die zijn hier niet zo makkelijk te vinden.

    1. In de polder lijkt het me ook moeilijk hoor, zie ze daar ook wel maar in een vijver is het toch iets gemakkelijker al was het toch wel puffen zo nu en dan en in heel ongemakkelijke houdingen liggen met spierpijn daarna.

    1. Ik denk dat we redelijk bewust gekozen hebben voor een dammetje in de vijver met een ondiepe poel waar het sneller warm in. Gecombineerd met waterplanten die er groeien waar ze de dril graag tussen loslaten. En een stuk “rommelige” tuin achter mijn blokhut waar ze kunnen overwinteren. Heb altijd heel veel kikkers en padden. Je kan wel een litertje dril krijgen hoor. 😉

  2. Geweldig logje, je hebt er wel véél voor over om ons op mooie foto’s te kunnen trakteren. Ik hoop dat het lekker weer blijft want je gaat natuurlijk wéér boven die vijver hangen;-)

    1. Het zijn altijd maar een paar dagen dat ze echt zo actief zijn ik zie ze nog wel steeds maar vind het nog steeds wel koud om op mijn vlonder te gaan liggen met mijn hand in de vijver pfff….. vorig jaar was het prachtig weer maar had wel een week spierpijn er na haha….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s