Belasting

Het thema van Plato’s WE300  BELASTING
Meer verhalen op http://platoonline.wordpress.com/2012/03/08/de-we-300-voor-maart-2012/

Schrijven, het is haar passie, ze doet niets liever en soms gaat er ook veel te veel tijd inzitten maar die tijd haalt ze dan wel weer in door met haar vele andere werk een stapje harder te lopen of gewoon eens een keer wat minder uurtjes te slapen.

Dat brengt haar wel zover dat ze zelfs in het weekend haar “vrije” dagen vol gepland heeft en praktisch ieder uurtje gevuld is met een activiteit.

Niet dat het allemaal werken is maar gewoon eens een keer onverwacht met een boek op de bank gaan zitten is er niet bij of een televisie programma kijken zonder ook nog van alles tussendoor of er bij te doen komt niet meer voor met dit strakke schema.

Altijd is ze bezig en eigenlijk vindt ze dat ook nog best lekker om te doen, geen leeg leven integendeel totaal gevuld met van alles en nog wat en als iemand vraagt om wat te doen kan het er ook nog wel bij.

Ze ervaart dit leven totaal niet als zwaar omdat ze zoveel plezier heeft in alles wat ze doet en daarom kan ze veel  aan.

Tot er iets gebeurt in haar leven waar ze totaal geen rekening mee heeft gehouden, iets dat haar schema totaal in de war gooit. En opeens wordt ze met haar neus op de feiten gedrukt, dit leven zoals zij het leeft is ook niet normaal eigenlijk want waarom eist ze nooit voor zichzelf wat vrije tijd op om gewoon eens een keer “niets” te doen en nee te zeggen.  Iets wat ze zichzelf jaren niet toegestaan heeft.

De vrije tijd die ze opeens heeft beangstigt haar soms en eigenlijk weet ze niet goed wat ze er mee aan moet. Maar heel langzamerhand begint ze te beseffen.  Het is goed zo!

8 gedachten over “Belasting

  1. Wat een mooi geschreven stuk Anneke… Het is niet niks allemaal joh, maar neem eerst maar de tijd voor jezelf en doe maar eens niks of juist dingen zonder je verplicht te voelen!
    Sterkte die laatste 2 dagen volgende week!

  2. Misschien had ze al die activiteit nodig om niet in de diepte van zichzelf te hoeven duiken. Elk mens zou op zijn tijd een stil moeten zijn. Hij zou de tijd moeten nemen om zichzelf te beschouwen en antwoorden op levensvragen te formuleren. Daar is moed voor nodig maar het levert veel op. Inzicht en innerlijke rust in plaats van altijd maar doorgaan is goed.

    Erg goede WE, Anneke. Ik denk dat jij een waardevolle levensperiode tegemoet gaat.

  3. Wat een mooie, diepzinnige we300 Anneke.
    Mooi om te lezen dat jij nu (toch) met plezier uitkijkt naar de tijd die gaat komen.
    Liefs, Geesje

  4. Soms moet je zoveel doen voor je jezelf tegen komt. Eigenlijk willen we dat het liefst uitstellen. Fijn dat ze beseft dat het zo goed is.
    Mooi geschreven!

Plaats een reactie