Wie het kleine niet eert……

Is het grote niet weerd luidt het spreekwoord en daar moest ik wel aan denken toen ik een blogje las over het feit dat de pensioenen voor het eerst sinds jaren verhoogd worden.
Natuurlijk is het een minimaal bedrag zeker voor mij die maar een klein pensioentje heb maar toch.
Ik reken eigenlijk altijd dat soort dingen op jaarbasis, dan zijn het opeens andere bedragen en dat doe ik eigenlijk met alle dingen waar ik op kan besparen. Dus opeens heb ik niet 1,54 x 12 is opeens 18,48. En daar kan ik wel wat mee.
Het is ook iets dat ik wel eens tegen zoonlief zeg als hij het heeft over dure dingen en aankopen. Reken het eens op jaarbasis uit als je een goedkoper artikel koopt. Of zoals ik alle verpakkingen open knip als ze z.g. leeg zijn maar ik er soms nog een week mee kan doen.

Hetzelfde geldt voor sparen eigenlijk. Ook al kan je maar 25 euro per maand sparen x 12 het toch 300,00 en doe je dat een aantal jaren telt het toch lekker op.
Niet dat je er erg rijk van wordt maar goed, alle kleine beetjes helpen zeg ik altijd maar.
En een stukje reserve is altijd toch wel handig voor als er iets opdoet.

Ik merk het nu al de afgelopen twee jaren. Daarvoor ging ik best heel vaak even een bakje doen bij de Hema en soms nam ik er dan een broodje bij. Vond dat gewoon lekker en makkelijk. Sinds corona is de loop er uit zeg maar en eigenlijk kom ik er zelden of hooguit een keer per week nog een keer. Dat soort besparingen telt toch wel lekker op.
Veel kleintjes bij elkaar maken dan toch een leuk bedrag waar je weer andere dingen mee kan doen of tegenvallers op kan vangen. Het loont best.

26 gedachten over “Wie het kleine niet eert……

 1. Bij mij gaat het voorschot op energie omlaag en dan zet ik het verschil op mijn spaarrekening, want dat geld was ik altijd al kwijt en mis ik dus niet. Mocht ik weer meer moeten gaan betalen heb ik in ieder geval een kleine buffer. Dit doe ik eigenlijk bij elke besparing bijvoorbeeld ook als ik ergens geld voor bestemd had en het aankoop bedrag valt lager uit dan ik dacht. Zijn vaak maar kleine bedragen, maar net wat je zegt het loopt ongemerkt toch best aardig op.

  1. Ja ik merk het ook wel hoor in de winkels. Ja dan wordt het de tering naar de nering zetten zeg maar. Heb gelukkig heel veel groentes en vers fruit uit de tuin. Dat scheelt in de zomer wel. Ik vind vlees momenteel heel duur en dat eet ik dan ook maar weinig.

   1. Wij eten sowieso niet zoveel vlees. Ik vries porties rauwe gehakt in per 250 gram. En als ik er gehaktballetjes van maak doen we er 2 dagen mee.
    Verder in gerechten ook vaak gehakt. Ach dat gaat best hoor. En wij zijn met twee die ieder de helft betalen.

    1. Ja dat scheelt maar goed dan moet je ook met zijn tweeën eten en ik alleen dat scheelt ook wel. Maar je hebt gelijk voor twee personen koken is gemiddeld wel voordeliger. Maar ik hou het toch maar bij latten.

     1. Doen wat goed voelt is altijd het beste Anneke, en natuurlijk mis je elkaar af en toe, zeker na zo’n vakantie maar het went ook weer snel. Maar wij wilden echt nooit meer zonder elkaar. En nog steeds dus dat was ook een goed gevoel!
      Een prettig weekend in A. 🦋

 2. Helemaal waar wat je zegt en voorrekent.Voor een achterdeurtje zorg ik ook altijd, dat móet gewoon. Maar ik let niet heel erg op reclames en zon. Jij bent echt een voorbeeld van een tevreden mens met een niet heel hoog inkomen.

  1. Ik heb het gewoon nog nooit erg “goed’ financieel gehad dat scheelt ben mijn leven lang al gewend om te roeien met wat ik heb. Eigenlijk heb ik het nu best goed momenteel vind ik zelf.

 3. Zoals de loop naar de Hema voor een bakkie er bij jou uit is, realiseerde ik me vanmorgen dat het ritme in de dagjes uit er bij mij uit is. Als ik terug denk ben ik alleen 1x naar de Apenheul geweest en verder heb ik dit jaar nog niets ondernomen.

  1. Maar als ik het zo las zo nu en dan heb je wel leuk vrijwilligerswerk gedaan hier en daar. Dat zijn ook een soort uitjes. Misschien is dat wel voor in de plaats gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s