Klaar voor inductie….

Vanmorgen vroeg uit de veren, zo kwart voor 8 zouden ze komen werd er gezegd maar zo rond 7 uur was ik toch al opgegaan. Een elektricien en een stageloper er bij een jonge knul.
Even uitgelegd wat de bedoeling was, moest nog wel even mijn keukenkastje waar het stopcontact moest komen leegruimen. Al mijn serviesgoed op tafel gezet.
Verder had ik gisteren al helemaal de kelder behalve de hoge planken dan leeggemaakt zodat ze hun gang konden gaan. Eigenlijk was het best snel gepiept, als ik het zo aanhoorde was zo’n hulpje er bij best handig. Hij keek bijvoorbeeld of de boor op de goed plek er uit kwam en niets beschadigde en dat scheelde toch heel wat loopwerk.
Binnen 2 uur was alles klaar, nog even een nieuwe groep er inzetten kwamen ze later nog even voor terug, een klusje van 10 minuten. Heel makkelijk was dat mijn groepenkast bij de renovatie twee jaar geleden al vernieuwd en aangepast voor de zonnepanelen die toen al in de planning zaten.
Even later kwam ook de man van de glasvezel kabel om te kijken waar ik de kabel naar binnen wilde hebben.

Meestal doen ze dat in de meterkast maar na overleg met de man toch maar gekozen voor de plaats waar ie nu ook zit in de hoek van de kamer waar mijn exgenoot een heel uitgekookt hoekelement heeft gebouwd waardoor alle leidingen daar achter uit het zicht zitten.
Ook weer gebeurd, het daadwerkelijk aanleggen kan nog wel een paar maanden duren, nu worden eerst alle huizen die aansluiting krijgen geschouwd. Ik had ook de keuze waar ik hem buiten kon laten lopen en zoals de man het bekeek zullen er ongeveer 15 tegels uitgehaald worden en weer teruggeplaatst. Dus dat valt allemaal nog wel mee.
Ik ga de kelder weer inruimen, meteen alles schoongemaakt, overal stofzuigen waar ze geboord hebben en ik hang vast mijn nieuwe pannen op aan de haken.

Ze moeten nog even wachten voor ze gebruikt kunnen worden maar ik vond het al een mooi gezicht. Mijn pannen waren inmiddels een verzameling van oude pannen een allegaartje, alleen bij mijn trouwen had ik een nieuw set pannen daarna alleen via kringloopwinkels of weggeefhoek pannen gekocht of gekregen . Ze hebben hun geld wel opgebracht inmiddels. En dan mag het wel een keer vervangen worden. Vorig jaar hadden ze bij de Hema een mooie aanbieding met 40 % korting en heb ze toen al gekocht een compleet set.
Vanmiddag ook meteen een inductiekookplaat wezen kopen, dat doe ik altijd in mijn eigen dorp, heb daar inmiddels al meer apparaten aangeschaft. Altijd netjes geleverd, het oude meegenomen en aangesloten. En service dicht bij huis dat is ook wel prettig. Qua kosten heb ik al regelmatig gezien maakt het amper iets uit.
Eind deze week of begin volgende week wordt ie al aangesloten en dan is ook deze klus weer geklaard en kan ik van het gas af in de keuken.

12 gedachten over “Klaar voor inductie….

  1. Ja dat klopt inderdaad. Nou ben ik niet zo’n kook goeroe. Heb wel afgesproken als ik opeens toch een oproep krijg voor mijn operatie dat ze het later installeren. Dan komt Wim namelijk een paar dagen en die kan wel beter met gas overweg dan met inductie dat weet ik nu al. Dat was geen probleem.

    1. Ja het wordt gewoon uitproberen even. Had ooit een combimagnetron die ik nooit goed heb gekregen en weer ingeruild heb voor een los oventje en losse magnetron. Maar goed dit gaat vast wel weer lukken.

 1. Ben benieuwd hoeveel je gasrekening verminderd?
  En je elektriciteit rekening vermeerderd?

  Je voedselvoorraad heeft de afmetingen van een Albert Heijn XXL 😜

  Hier ook hoor.
  We hebben de nieuwe ladenkast ingeruimd, waarbij we een gigantische voorraad tegenkwamen uit een lang dressoir in de hal.
  Dat kan nu gaan veranderen want nu kunnen we zien wat we hebben.

 2. Ik heb fijne pannen… deels nieuw gekocht, deels van mijn ouders. Allemaal aluminium. En ik kookte elektrisch. Een poos geleden zijn die kookplaten verongelukt (lekkage van de bovenburen, er stond water in). Dus een nieuwe. Dat werd helaas geen inductie, dan had ik al mijn dierbare pannen moeten vervangen… Maar wel keramisch en dat werkt fijn, beter dan die ouderwetse elektrische kookplaten.

 3. Dat hebben ze snel gedaan!
  Ik kook sinds 3 jaar op inductie en vind het geweldig. Het kookt sneller en de plaat is zo gemakkelijk schoon te maken. Een of twee keer erbij blijven staan om te zien hoe snel het gaat en dan weet je het wel!

 4. Mijn inductieplaat is nog steeds niet aangesloten, kook op flessengas dat partner ooit verzamelde uit half legen flessen en over kon “pompen” en nu dus nog steeds gratis te gebruiken is.
  Bij de nieuwe keuken 5 jaar gelden heb ik wel nieuw setjes pannen gekocht en ik gebruik een favoriete steelpan die ik van mijn (ex) schoonmoeder kreeg zo’n 45 jaar geleden, zij kocht om de 2-3 jaar nieuwe pannenset vond ze leuker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s